Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zo herken je de refurbished Samsung Galaxy Note 7

We zijn nog lang niet af van de Samsung Galaxy Note 7. Het toestel is in een aantal landen toch weer de verkoop in gegaan. Om het airliners en anderen gemakkelijk te maken de ‘veilige’ versie te herkennen, heeft Samsung de refurbished uitvoeringen duidelijk gebrandmerkt.

Samsung wil duidelijk voorkomen dat gebruikers van de refurbished smartphones geweigerd worden door airliners en anderen die voorheen de Galaxy Note 7 als zeer gevaarlijk bestempelden. In de nieuwe versie van het verboden vruchtje van Samsung zijn de problemen met de accu’s aangepakt. Met name door het toestel met een kleinere accu uit te rusten. Dit levert een lagere accuduur op, maar de contactpunten zijn nu wel veiliger waardoor ze niet meer zouden mogen ontbranden.

Dat Samsung het refurbished programma heeft opgestart is niet heel vreemd. Met miljoenen geretourneerde toestellen zit het bedrijf op een enorme afvalberg die ook nog eens zeer veel heeft gekost. Door de toestellen refurbished aan te bieden heeft Samsung weliswaar nog wat verwerkingskosten, maar hoeft het materiaal dat gebruikt is niet compleet verloren te gaan.

De refurbished uitvoeringen van de Samsung Galaxy Note 7 zijn herkenbaar aan een grote R. Deze is rechtsonder op de achterkant van het toestel geplaatst zoals je in bovenstaande foto kunt zien. Samsung heeft nog niet bekend gemaakt of het de refurbished toestellen ook hier gaat verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.