Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Passengers (Blu-Ray)

Het ruimteschip Avalon is bezig met een 120 jaar durende reis. Haar passagiers zijn in een kunstmatige slaap gebracht. Het zijn er duizenden en deze passagiers moeten leven brengen naar een nieuw deel van het universum. Toch worden er twee wakker. 90 jaar te vroeg en niet zonder reden.

Het zijn Aurora Lane (Jennifer Lawrence) en Jim Preston (Chris Pratt) die onverwacht ontwaken in het enorme Avalon ruimteschip. De twee beseffen dat ze een probleem hebben, maar proberen tegelijkertijd het enorme gevaarte te verkennen en te ontdekken wat de mooie kanten van het schip zijn. En die zijn er. Zoveel dat de sci-fi film af en toe neigt een romkommetje te worden. Jim en robotbarman Arthur (Michael Sheen) lijken een geweldig duo te vormen. Tot er iets is dat het heerlijke ruimteavontuurtje van de twee verstoort.

Al snel wordt het hele verhaal turbulent. De ene mooie scene wisselt de andere heftige scene af. Het houdt je bij de film, maar soms ontbreekt het een beetje aan samenhang tussen de achtergrond van de twee crewleden en de problemen waar ze voor komen te staan. De special effects in Passengers zijn ronduit spectaculair terwijl de film toch echt probeert ook het publiek dat meer heeft met romantische films erbij te betrekken. Met andere woorden, hier en daar is Passengers misschien iets te ambitieus.

Extra’s

Natuurlijk wil je deze film het liefst zien in 4K, maar op Blu-Ray is Passengers ook al prachtig om te zien. Het schijfje van Sony Pictures zit ramvol interessante extra’s en komt met een UV code. Zo kun je Passengers op ieder apparaat downloaden.

Conclusie Passengers (Blu-Ray)

Aurora is een journaliste die niet echt doorgraaft om antwoorden op haar vragen te vinden en Jim Preston een ingenieur die niet bijzonder handig is. Ook de liefdesrelatie die tussen de twee lijkt te ontstaan blijft erg aan de oppervlakte. Desondanks laat Passengers zien toch echt een origineel verhaal te brengen.

Eén reactie

  1. Leuke film. Mooi vormgegeven. Het verhaal is natuurlijk al eerder verteld, maar je kijkt er met genoegen naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.