YouTube Logo op Apple iPod
Arjan Olsder
Arjan Olsder

YouTube gaat kabel TV streamen

Eerder deze week vertelden we je nog dat de geruchten gingen dat Apple TV kanalen wilde gaan streamen. Nu blijkt dat Google ze een stapje voor is. YouTube maakt het nu al mogelijk om TV kanalen te streamen.

Helaas geldt het aanbod nog wel exclusief voor de VS, maar met de ontwikkelde techniek is een sprong naar Europa niet heel groot. De dienst zit wel echt nog in een testfase. Zo kun je in de VS alleen gebruik maken van de dienst wanneer je in New York, Los Angeles, San Francisco Bay Area, Chicago of Philadelphia woont.

In tegenstelling tot de mogelijke plannen van Apple, biedt YouTube alleen een totaalpakket aan. $35 voor alle kanalen. Apple zou van plan zijn om per kanaal te laten betalen en voordeelbundels van deze kanalen aan te bieden zoals het Nederlandse Knippr dit al doet.

Één abonnement kan door zes gebruikers tegelijk gebruikt worden, maar er is een beperking van drie gelijktijdige streams. Gebruikers krijgen een cloud DVR en gratis toegang tot YouTube Red. Na de eerste maand krijgen gebruikers bovendien een gratis Chromecast toegestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.