Tesla Model S
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Tesla groter dan Ford

Het is Elon Musk gelukt. De waarde van zijn automerk Tesla overstijgt dat van good old Ford. Ford is op dit moment $45,1 miljard waard. Tesla heeft een marktwaarde van $47,8 opgebouwd. Dit terwijl Ford 6,7 miljoen auto’s heeft moeten bouwen en Tesla slechts 80.000.

In het eerste kwartaal van dit jaar alleen al heeft Tesla 25.000 auto’s afgeleverd waarvan de helft Model X. Tesla zal dit jaar ook haar Model 3 gaan verkopen. Die auto’s zijn al verkocht via voorinschrijving en waren alleen te koop voor mensen die al Tesla reden.

Waar Ford probeert een auto in vrijwel iedere prijscategorie aan te bieden, richt Tesla zich natuurlijk op de wat hogere prijzen. Al is het wel de missie van Tesla om zichzelf niet uit de markt te prijzen. De gemiddeld hogere prijs van de auto’s en de merkwaarde zullen verantwoordelijk zijn voor de hoge waardering van het bedrijf. Naar verwachting heeft Ford veel meer bezittingen dan Tesla. Ford is inmiddels ruim 100 jaar oud en onder anderen de uitvinder van de lopende band in fabricageprocessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.