Apple iPhone 7
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: Apple stapt over op (gebogen) OLED displays van Samsung

Samsung is één van een selecte groep fabrikanten die in staat zijn om OLED displays te ontwikkelen. Op basis van deze OLED displays weet Samsung al jaren met haar high-end smartphones te scoren. Nu gaat volgens geruchten van Nikkei dezelfde displays gebruiken.

Apple zou bij Samsung Displays een order voor 70 miljoen OLED displays hebben geplaatst. Daarnaast is er een optie genomen op nog eens een levering van 25 miljoen exemplaren (afhankelijk van het succes van de verkoop). Samsung rekent dus op een mogelijke oplage van 95 miljoen AMOLED displays in 2017.

De order zou voor gebogen OLED displays zijn. Dit suggereert dat de nieuwe iPhone serie ook de eerste modellen met gebogen displays bevat waar Android gebruikers als gebogen displays zien sinds de LG Flex in 2014. De iPhones met een regulier, vlak display zouden gewone LCD IPS displays meekrijgen.

De nieuwe iPhones zouden ook voor het eersten zijn die draadloos geladen kunnen worden. Dat wil zeggen, zonder cover of modificatie. Apple zou de qi standaard gebruiken die het ook gebruikt voor de Apple Watch. Daarmee verliest Apple voor het eerste sinds de 30-pin connector weer de greep op de accessoiremarkt doordat er geen speciale chip afgenomen zou hoeven worden om de iPhone draadloos te laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.