Tesla Semi Truck Teaser
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Elon Musk teast met zijn eerste Telsa truck

Eerder deze maand lieten we je al weten dat Tesla, één van de bedrijven van Elon Musk, hard werkt aan een elektrische truck. Hoe ver de tech gigant nu is laat hij doorschijnen tijdens zijn TED talk.

Op een enorme slide laat hij de contouren en verlichting zien van wat naar alle waarschijnlijkheid de eerste volledig elektrische vrachtwagen voor massaproductie zal worden. Een vrachtwagen die haar werk dus 100% doet op basis van elektriciteit.

In hoeverre de wagen ook grootschalig inzetbaar zal zijn in Europa is nog niet bekend. Als dit een model met een lange neus is, zal dit effect hebben op de maximale lengte van de lading op een vrachtwagen. Dit is precies waarom we hier in Europa vooral vrachtwagens met platte neuzen zien. Echter is daar ook minder ruimte voor accu’s. Het is interessant om binnenkort te zien hoe Tesla dit voor zich ziet en oplost.

Elektrische vrachtwagens zouden weleens een enorm positief effect op het milieu kunnen hebben. Natuurlijk moet al die elektriciteit die ze verbruiken ook opgewekt worden. Gelukkig zien we steeds meer initiatieven op het gebied van groene energie en in landen als Groenland is het gemakkelijk om bijvoorbeeld waterstof op te wekken, wat hier weer omgezet kan worden in stroom om de vrachtwagens te laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.