Bose QuietComfort

Bose verkoopt privégegevens hoofdtelefoongebruikers door?

Geschreven op donderdag 20 april 2017 door Arjan Olsder


Opmerkelijk nieuws over audiofabrikant Bose vandaag. Het bedrijf blijkt gegevens van haar klanten door te verkopen en dan met name de informatie over welke muziek ze ‘exact’ luisteren.

Voor de Bose QuietComfort 35, QuietComfort 30 en SoundLink hoofdtelefoons hebben gebruikers een app nodig om deze van software updates te voorzien. Bovendien kun je via de app muziek luisteren en delen. Zonder dat gebruikers het weten, zou de app alle gegevens over het muziekgebruik delen met de servers van bijvoorbeeld Segment.io. Die dienst accumuleert gebruikersgegevens om zo consumentenprofielen op te bouwen. Op die manier zijn advertenties beter op de gebruiker af te stemmen.

In Chicago is een advocaat dus een rechtszaak tegen Bose gestart. Het gaat om een class-action rechtszaak waarin vele gebruikers zich verzameld hebben. Namens de groep legt de advocaat een miljoenenclaim bij Bose neer. Daarnaast wil de advocaat dat Bose het delen van deze privégegevens van haar klanten per direct stopt. Bose heeft volgens nu.nl nog niet op de aanklacht gereageerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *