Arjan Olsder
Arjan Olsder

Youtube Live gaat live TV kanalen streamen en opnemen

Youtube lijkt de nieuwe Ziggo te worden. In de VS heeft YouTube details bekend gemaakt over haar nieuwe dienst YouTube Live. Met deze dienst kunnen gebruikers binnenkort ook Live TV kijken via de apps.

YouTube heeft in de VS een breed scala aan TV zenders weten te tekenen voor de dienst. Hieronder zitten de zenders van Disney, ABC, FOX en NBC. Vanaf $35 per maand kunnen Amerikanen de ruim 40 zenders live streamen. Daarnaast krijgen abonnementhouders ook toegang tot YouTube Red.

Gebruikers kunnen ongelimiteerd gebruik maken van cloud diensten om programma’s op te nemen. Bovendien kun je onder één abonnement tot 6 accounts aanmaken en tot drie streams tegelijk bekijken. YouTube Live is dus ook echt gericht op gebruik binnen het gezin.

De zenders zijn beschikbaar via de site en apps. Via de apps is het ook mogelijk om de zenders naar een TV met Google Cast ondersteuning of een aangesloten ChromeCast.

De dienst zal voorlopig nog niet naar Nederland komen. YouTube Live zal nog heel wat tijd nodig hebben om alleen al in Amerika overal uit te rollen. TV rechten zijn immers gecompliceerd. Er is dus nog heel wat papierwerk te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.