Sonos Playbase
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sonos introduceert de Playbase

Sonos heeft een eigen soundplate voor onder TV’s aangekondigd. Het was één van de weinige producten die nog aan het assortiment van de multiroom speakerbouwer ontbrak. De Playbase vult het gat voor mensen die wel een dik geluid onder de TV willen hebben, maar de TV niet willen ophangen.

Het idee van dit soort soundplates is namelijk dat je de TV voet op de speaker plaatst (TV’s tot 35KG). Hierdoor hoef je niet moeilijk te doen met beugels en gaten boren. Mocht jouw voet niet goed op de speaker kunnen staan, komt Sonos ook nog met de eigen Swivel TV standaard (tot 27KG, 60 inch). Bovendien hebben dit soort luidsprekers meer ruimte voor lage tonen waardoor een subwoofer ook niet altijd nodig is.

In de 58mm die de Playbase groot is, heeft Sonos 10 speakerdrivers weggewerkt. Zes midrange speakers en drie tweeters geven het geluid richting terwijl één woofer voor de lage tonen zorgt. Uiteraard zal de woofer niet het lage bereik van de Sub evenaren, maar naar verwachting zal het geluid zeer vol zijn door de bassreflex constructie die Sonos gebruikt. De Playbase kan met zowel stereogeluid als Dolby Digital worden aangestuurd.

De Playbase kan, net als bij de Playbar, worden uitgebreid tot een 5.1 systeem met behulp van speakers als de Sonos Play:1, Play:3, Play:5 en de Sonos Sub.

Beschikbaarheid

De Sonos Playbase gaat €799 kosten. De Swivel standaard €169,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.