Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Technogym MyRun App

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Werkt zeer goed samen met de loopband
  • Optimaal gebruik van de sensoren in het loopoppervlak
  • Zeer goede, geautomatiseerde begeleiding
  • Briljante integratie van Spotify

THE BAD

  • Nog weinig flexibiliteit in de planning van geautomatiseerde trainingen
  • Android app crasht af en toe

Een app review lijkt doorgaans heel gemakkelijk. Zelfs wanneer daar hardware aan vast zit. Bij de Technogym MyRun app is dit anders. Daar hoort een loopband bij en wat verstand van hardlopen. Ruim een half jaar zijn we bezig geweest om je een beeld te geven van een app die jouw leven kan veranderen.

Trainen op de MyRun

Trainen is belangrijk. Met dat in gedachte is de MyRun app ontwikkeld. Het constant verbeteren van jouw eigen prestaties. Wil je daarin begeleid worden, kan dit op twee manieren. Met de geautomatiseerde training en de gepersonaliseerde training.

Daarnaast is het mogelijk om gewoon direct doelen te stellen. Bijvoorbeeld een bepaalde tijd sporten, sporten op basis van een interval training (dat wordt afvallen!) en sporten op basis van hartslag. Dat laatste vereist wel de aanschaf van een hartslagmeter. Het voordeel is dat de app beter weet hoe inspannend een oefening voor jou is.

Geautomatiseerde training

Bij de geautomatiseerde training stel je een doel in en schat je in waar je op dit moment staat. Je kiest hoe vaak per week je van plan bent te trainen en het programma wordt voor je gemaakt. Technogym slaat dit programma op in de eigen kalender van de MyRun app.

Er zitten wel een paar vreemde kronkels in het trainingsprogramma. Zo kiest het zelf de dagen waarop je traint en houdt het geen rekening met vakanties en dergelijken. Gelukkig bepaal je dit uiteindelijk zelf door de training aan te tikken en gewoon te starten. Het is alleen niet mogelijk om een oefening te herstarten. Dit kan ook niet wanneer je per ongeluk de noodstop start. Hier is het toch wel fijn als Technogym de site update. De programma’s zelf zitten wel prima in elkaar en de opbouw van de inspanning is ook goed uitgewerkt.

Gepersonaliseerd trainen

Heb je toch teveel moeite om je aan een trainingsschema te houden, of passen ze gewoon niet bij je, dan heeft Technogym ook de optie om via de app een personal trainer in te huren. Natuurlijk kost dit iets meer, maar je krijgt wel een programma op maat en dit is echt een onderscheidende factor.

Technogym MyRun App Android Personal Trainer

Lopen op de MyRun

Met de Technogym MyRun werkt Technogym niet alleen aan jouw conditie, maar zeker ook aan jouw houding. Het begint natuurlijk met een warming up en cooling down naast de MyRun. Hiervoor heeft Technogym de nodige video instructies die via de app bekeken kunnen worden.

Technogym MyRun App Android

Maar dan ga je lopen en begin je meteen te merken dat de loopband vol sensoren en de app vol ervaring van Technogym zit. Hier begint duidelijk te worden waar de echte meerwaarde van de app zit.

De app is namelijk in staat om tijdens het lopen de cadans, pas en verplaatsing te meten. Op basis van deze gegevens kun je jouw loopgedrag aanpassen. Cadans is eigenlijk een mooi woord voor het aantal stappen dat je per minuut zet. Op de screenshot hieronder is dit 141 passen per minuut.

De pas is de paslengte. Wanneer ik hardloop is dit 59 CM. Geen heel bijzondere lengte, maar wel een lengte die begint op te lopen naarmate ik meer sport. Hoe groter de pas en hoe meer passen per minuut, hoe groter de afstand die je effectief aflegt. En dan is er nog de verplaatsing. Deze gaat vooral om de stabiliteit van de looppas die je hebt. Hoe lager dit getal, hoe beter voor jouw lichaam. Uiteindelijk moet je het wel lang vol kunnen houden. Heb je hier moeite mee, dan zijn er een aantal video’s en lessen onder ‘verbeter je run’ die je uitleg geven.

Technogym voegt deze getallen samen in wat ze de Running Rate noemen. Een getal dat een samenvatting geeft van de kwaliteit van jouw hardloopgedrag. Daar zit ook weer een puntensysteem aan gekoppeld dat Moves heet en uitwisselbaar lijkt te zijn met andere Technogym programma’s.

Lopen met muziek

Beschik je over Spotify, dan biedt de Technogym MyRun app ook de mogelijkheid om te lopen met muziek waarbij de app de muziek zoekt die bij jouw tempo zit. Helaas is er nog geen mogelijkheid om muziek te casten. Je moet de muziek dus horen vanuit de tablet of een aangesloten headset. Voor iedereen die een MyRun in huis heeft, zou het mooi zijn als er ondersteuning is voor bijvoorbeeld Google Cast, wat inmiddels op veel multi-room speakers aanwezig is.

Technogym MyRun App Android

Android vs. iOS en tablet only

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat de app tablet-only is. Je kunt de MyRun app dus niet op een smartphone installeren. Heb je een MyRun in jouw sportschool of hotel staan, moet je dus de tablet met je meenemen. Aan de ene kant kan dat wat onhandig zijn. Daar staat wel tegenover dat de bediening tijdens het hardlopen op een groot tablet display, een stuk fijner werkt. We snappen de gedachtegang dus wel al zou het fijn zijn als de keuze bij de gebruiker komt te liggen.

Er is een groot verschil in stabiliteit tussen de Android app en de iOS app. Dit is ook een reden dat we de review lang achter hebben gehouden. Lang was de Android app enorm instabiel waardoor deze er regelmatig mee stopte. Inmiddels lijkt het gros van de bugs opgelost te zijn. Zo nu en dan komen we nog wel een crash tegen, maar niet op de vitale momenten. Sterker nog, het is meestal tijdens het opstarten. Nogmaals opstarten lost het probleem dan in veel gevallen al op. Dit is waar de app in de review ook echt de meeste punten verliest. Zonde, maar er zit verbetering in. We blijven sporten met de app en zullen de review updaten wanneer dit is opgelost.

Voor de Android test hebben we gebruik gemaakt van de Samsung Galaxy Tab 3 en de Google Pixel C tablets.

Conclusie Technogym MyRun App

De integratie tussen loopband en app is wat de Technogym MyRun voor mij een enorm sterke combinatie maakt. Ik denk dat ik op een gewone loopband niet zo snel mijn conditie had verbeterd als met de MyRun. Dat de app hier en daar echt nog wel wat aandacht verdient is duidelijk en wensen zijn er zeker ook. Maar hij doet wat hij moet doen en dat doet hij heel goed. Een lifechanger.

Updates

We blijven voorlopig trainen met de combinatie. Wanneer de app verbeteringen krijgt of wijzigt, updaten we ook deze review. Onderaan de review zullen we de wijzigingen vermelden.

Beschikbaarheid

De Technogym MyRun app is beschikbaar op iOS en Android tablets.

Het Innovatieve Huis

4 reacties

  1. Hallo Arjan, bedankt voor het mooi en informatief review. Ik vraag me af of jij in de tijd dat je de loopband en app bezicht, al improvements heeft gezien vanuit technogym zelf mbt OS functies. Had je toevallig je aanmerkinspunten gestuurd naar Technogym? Ik heb de band niet, maar had al gevraagd bvb over de integratie met de apple watch. Ik hoor graag verder over jou eervaring. Mvg, Aline

    1. Er zit nauwelijks beweging in de apps. Ik let vooral op Android omdat de ontwikkelaars bij TG duidelijk iOS minded zijn. Ik ben van mening dat de app ervaring echt vele malen beter kan dan wat het nu alweer een jaar is.

      1. Hallo Arjan,

        Wij zitten alweer een jaar verder en nog geen van jou sugesties zijn uitgevoerd! Ik ga weer mailtje sturen naar Technogym! 🙂
        Groetjes,
        Aline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.