Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Inferno (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Verhaal is meer van hetzelfde
  • Wel wat meer actie
  • Prachtige locaties
  • Sterke cast

THE BAD

Afgelopen jaar kwam de derde verfilming van een Dan Brown boek uit in de bios. Inferno volgt na The Da Vinci Code en Angels & Deamons. Wederom mag Tom Hanks in de rol van de historisch onderzoeker Robert Langdon kruipen.

Inferno start een beetje verward en zet daarmee meteen de staat van Robert Langdon neer. Hij wordt wakker in een Italiaans ziekenhuis. Hij weet niet meer hoe hij er is gekomen en… hij wordt net op tijd wakker. In verwarde toestand weet hij aan een aanslag op zijn leven te ontkomen. Of liever gezegd, iemand redt hem uit het ziekenhuis.

Opnieuw gaat het om codes die Robert in kunst moet herkennen. De hoofdrol hierin is weggelegd voor het stuk Inferno van Dante Aleghieri. De zoektocht van Robert leidt hem door prachtige locaties in en om Florance in Venetië. Het blijft tot op het einde vooral puzzelen om de dubbele agenda’s van de verschillende karakters te ontcijferen.

Extra’s

Sony Pictures levert de Blu-Ray uitvoering lekker compleet af. Voor de fans van Dan Brown is de schijf echt volgepompt met interessant bonusmateriaal. Vooral een dag met Ron Howard was erg interessant. Bij het schijfje zit ook een UltraViolet code zodat je de film op al je devices kunt downloaden.

Conclusie Inferno (Blu-Ray)

Hoewel het concept van Inferno al lang niet meer zo origineel is als bij de eerste verfilming van Dan Brown, weet regisseur Ron Howard het verhaal opnieuw spannend op het doek te zetten. Ron zet wel wat meer in op achtervolgingen, wat de film in zijn geheel wat vlotter laat aanvoelen en dat is zeer prettig.

Beschikbaarheid

Inferno is nu te koop. Onder anderen via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.