Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei P10 eerste smartphone met Galileo ondersteuning

Gisteravond kondigde Samsung haar Galaxy S8 en Galaxy S8+ aan. De eerste Samsung smartphones met ondersteuning voor Galileo. Maar het gaat er natuurlijk om wie als eerst in het schap ligt. En dan blijkt het Huawei te zijn die als eerste dit Europese initiatief heeft geïntegreerd.

Galileo is het Europese alternatief voor het Amerikaanse GPS systeem. De ondersteuning voor Galileo is interessant omdat het op termijn veel nauwkeurigere locatiedata op moet leveren. GPS staat onder bewind van het Amerikaanse leger met als gevolg dat zij bepalen hoe precies de locatiegegevens zijn. En dan halen de Amerikanen niet het maximale uit het netwerk uit het oogpunt van terrorisme etc.

In de Europese Unie kijkt men net even anders naar de beschikbaarheid van navigatie en wil men de eindgebruiker juist wel het maximale comfort bieden. Bovendien zijn de GPS systemen in steden met veel hoogbouw alles behalve nauwkeurig, dus er is ook vraag naar een betere navigatie ervaring.

En dan is het leuk om te zien dat juist Huawei een voortrekkersrol heeft ingenomen. Want ondersteuning voor Galileo blijkt niet alleen in de nieuwe Huawei P10 aanwezig te zijn, maar ook al in de Mate 9 en de Mate 9 Porsche Design die al in de schappen liggen. Daarnaast bieden deze Android smartphones ook ondersteuning voor Glonass (Russisch) en BeiDuo (Chinees). Door de vier systemen te combineren moeten de smartphones sneller en met meer precisie hun plaats op de aarde kunnen bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.