Jeroen
Jeroen

Review: Greenpan Barcelona Infinity Pro Shallow Stoofpan 30 cm

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Ruim en overzichtelijk
  • Mooi formaat en design
  • Anti-aanbak en -kras

THE BAD

  • Geen

Eindelijk heb ik diamanten in mijn keuken! Greenpan komt met de Barcelona Infinity Pro reeks, met een keramische antiaanbaklaag, versterkt met diamanten. Vandaag test ik de Stoofpan van 30 cm, hier in de keuken van GadgetGear!

De Barcelona reeks is de nieuwste lijn van het Belgische Greenpan. Eerder kwamen de bedenkers Jan en Wim al met andere series en reeksen die allemaal naar belangrijke, (culinaire) steden genoemd waren. Zo had je bijvoorbeeld Stockholm, Cambridge, Venice, etc en nu Barcelona: the “Head and Heart of Catalonia.”

The Greenpan Men

GreenPan is een Belgisch merk dat wereldwijd bekend is door hun technologie. Twee schoolvrienden: Jan Helskens en Wim De Veirman ontdekten dat de traditionele non-stick pannen gifstoffen vrijgaven wanneer deze oververhit raakten en gebruikten PFOA (perfluoroctaanzuur) tijdens de fabricage van de coating. En dat kan natuurlijk niet, zo vonden zij. Greenpan vond het antwoord op hun vraag in de zoektocht naar het perfecte materiaal. Een keramische coating genaamd Thermolon. GreenPan dankt haar naam dus aan de groene manier van fabriceren. De Infinity Pro anti-aanbaklaag is oorspronkelijk afkomstig van zand, dus het bevat geen lood of cadmium. Ook wordt er geen PFOA gebruikt tijdens het productieproces.

 

De Stoofpan

Even weg van deze groenigheid en terug naar waar het om draait: de pan zelf! De 30 cm Stoofpan van Greenpan is een prachtig brede, vrij ondiepe pan met opvallende zilverkleurige oren (hendels). De diamanten glinstering binnenin in combinatie met het krasvrije materiaal oogt veilig en een tikkeltje luxe. Een tikkeltje omdat ik weet dat het materiaal niet duur, maar wel duurzaam is. De hendels van de pan zijn opvallend sierlijk, groot met het Greenpan logo er in gefabriceerd. De pan is licht van gewicht, maar staat stevig op het fornuis.

De Barcelona lijn

 

De Stoofpan van Greenpan is net zoals de gehele Barcelona lijn uitgerust met scratch guard, een anti kras laag, waarbij het versterkte oppervlakte zorgt voor krasbestendigheid waar zelfs metalen kookgerei tegen bestand is. Dat is opvallend omdat het meeste krasbestendige materiaal toch altijd strepen in de pan gaven, vooral vroeger. Daarom was ik extra geïnteresseerd om deze diamant te testen. De antikras laag voel je direct glijden wanneer je met een spatel of lepel door de pan roert en wanneer je lichtjes (ik heb niet bewust hard gekrast) met een vork door de pan strijkt zie je geen krassen.

De stoofpan is geschikt voor meerdere warmtebronnen, zelfs inductie en nog bijzonderder; de oven. De diamanten anti aanbaklaag is ideaal tijdens het koken. Ik heb wel een beetje Croma bakboter gebruikt omdat het bijdraagt aan de smaak van het gerecht, maar ik voel zeker een verschil met andere koekenpannen die eerder getest heb. Ook na het koken is de anti aanbaklaag zeer prettig. De residuen lopen van de pan af en zo volstaat eigenlijk een doekje al om de pan schoon te maken. Daarna kan de stoofpan, huppakee, de vaatwasser in. Al neemt deze inclusief deksel wel behoorlijk wat ruimte in.

De Magneto inductie-technologie van de Barcelona pan zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling en dat merk je. Binnen no time is de stoofpan op temperatuur en kun je beginnen met koken.

Conclusie

 

De Greenpan Barcelona Infinity Pro Stoofpan 30 cm is een zeer comfortabele stoofpan. Het eerste wat opviel is dat de pan zeer ondiep is waardoor je een heel breed en overzichtelijke manier van koken gebruikt. Ondiep voor een stoofpan, dieper in vergelijking met een koekenpan. Je hoeft je kookgerei niet diep in de pan te steken om te roeren of om te gooien, maar het ligt gemakkelijker ondiep in de pan. Door de breedte heb je toch alle ruimte en kun je gemakkelijk een vol gerecht zoals Indiase Curry Madras maken zonder dat het op elkaar gepropt zit. Het koken in deze pan is een glijdend, glad gevoel zonder dat het een goedkope uitstraling geeft (zoals non-stick pannen kunnen geven). Deze pan ziet er mooi en smaakvol uit door zijn breedte, ondiepte en met de sierlijke hendels. De pan is stevig, licht van gewicht, enorm snel verhit snel, (tot in de hendels) en maakt koken overzichtelijk. Voor iedereen die een overzichtelijk stoofpan zoekt, zonder te veel onderhoud en met veel gemak, dan zou ik de Stoofpan van Greenpan Barcelona aanraden. Deze pan is berschikbaar vanaf ongeveer € 100,-

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.