Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Raspberry Pi introduceert twee nieuwe compute modules

Speciaal voor iedereen die echt heel handig is met een soldeerbout, heeft Raspberry Pi twee nieuwe uitvoeringen van de Raspberry Pi 3 aangekondigd. Het gaat om zogenaamde compute modules.

Raspberry Pi introduceerde al eerder een compute module om te kijken of dit interessant is voor industrieel gebruik. Compute modules bevatten wel de complete chipset, maar niet de aansluitingen. Ze zijn ontwikkeld om in een ‘sodimm’ kaartslot geplaatst te worden. Via die verbinding kunnen naar keuze aansluitingen worden toegevoegd. Zo heeft NEC Displays een monitor ontwikkeld waar je deze versie van de Raspberry Pi in kunt klikken.

De nieuwe varianten van de Raspberry Pi zijn de Raspberry Pi 3 Compute Module Lite (CM3L) die voorzien is van een 64-bit 1.2GHz processor met 1GB aan werkgeheugen en de Raspberry Pi 3 Compute Module (CM3) die ook nog 4GB aan interne opslag aan boord heeft. Qua specs wijken ze dus nauwelijks af van de originele Pi 3.

Hoewel er wel een ontwikkelbord is gemaakt waar deze module in past, zal het voor de hobbyisten waarschijnlijk goedkoper en interessanter blijven om de reguliere Raspberry Pi 3 aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.