LG G6 Kleuren
Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Dit is de LG G6

LG geeft modulair smartphone design een voorzichtige middelvinger met de lancering van de G6. Dé smartphone die het modulaire design van de G5 compleet moet doen vergeten en daar een berg innovaties tegenover zet. Want het FullVision display van deze Android smartphone blijkt wel heel bijzonder te zijn.

De BlackBerry KeyOne blijkt niet het enige toestel op het MWC te zijn dat van een bijzonder displayformaat is voorzien. LG heeft in dit geval voor het eerst gekozen voor een display in een 18:9 verhouding. Dit noemt LG FullVision omdat het schermformaat is geoptimaliseerd om twee vensters naast elkaar te openen en zo twee exacte vierkanten op het scherm te toveren. Simpel, maar best slim. Het display krijgt met 2.880 x 1.440 pixels ook een fantastische resolutie mee om hem voor VR te gebruiken. Maar dat is niet alles.

De resolutie van 2.880 x 1.440 is al mooi, maar het toestel biedt als eerste ook ondersteuning voor Dolby Vision en HDR 10. Je kunt van zowel Netflix als Amazon HDR content naar deze smartphone streamen. Amazon zal ook content in 18:9 beeldverhouding gaan produceren om zo beter gebruik te maken van het display van deze Android smartphone. Iets anders dat opvalt is dat de hoeken afgerond zijn. Andere voordelen van het display lees je hier.

De LG G6 komt met Android 7 op de markt en de zesde versie van haar eigen gebruikersinterface. Ook zal Google Assistant in het toestel aanwezig zijn. Daarmee is LG één van de eersten met een non-Nexus smartphone waar deze assistent op aanwezig is.

De LG G6 draait op de Qualcomm Snapdragon 821 chipset. Dit is de nieuwste high-end chipset van Qualcomm. Het toestel krijgt een royale 4GB aan werkgeheugen mee en 32GB of 64GB aan interne opslagruimte. Achter krijg je twee camera’s een standaard 12 megapixel camera en een 13 megapixel camera in groothoek. Voor krijg je een 5 megapixel groothoek camera. Het toestel is water- (tot 1,5 meter / 30 minuten) en stofdicht en beschikt over ondersteuning voor Qualcomm QuickCharge 3.0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.