Huawei P10 Kleuren
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Dit is de Huawei P10

Het is officieel. Huawei heeft vanmiddag haar nieuwe vlaggenschip gepresenteerd. In Barcelona presenteerde het merk haar P10. Een smartphone met de Leica Dual-Camera 2.0 erin.

Dual-Camera 2.0 is een combinatie van een 20 megapixel monochrome beeldsensor om de details en contrasten vast te leggen en een 12 megapixel sensor om de foto in te kleuren. Het resultaat is meer detail in de foto’s. Ook aan de voorkant heeft het toestel nu een Leica camera om selfies mee te maken.

De software van Huawei is nu ook uitgerust met 3D gezichtsherkenningstechnologie. Die helpt bij portretfuncties en kan 190 punten in het gezicht herkennen. Zo kan de app schaduwen en hooglichten toevoegen. Een verbetering dus op de beauty modus die Huawei al enkele jaren in haar smartphones stopt.

Ook aan de voorkant zit nu een Leica camera. Deze camera is gemaakt om ook groepsselfies mee te schieten. Wanneer de camera een groep detecteert, vergroot deze de beeldhoek om zo iedereen op de foto te krijgen.

Het design is enigszins zoals we vanmiddag al lieten zien. Leuk detail is dat Huawei met Pantone heeft samengewerkt. Pantone kennen we als één van dé leiders op het gebied van kleur en kleurherkenning. Bij Pantone weten ze ook welke kleuren op welk moment populair zijn. Samen met Pantone zijn de kleuren van de P10 ontwikkeld. Één van de kleuren is Greenery, wat dé kleur van het jaar 2017 is volgens Pantone.

Naast een aantal verschillende kleuren, zal afhankelijk van de kleur ook de afwerking van het toestel verschillen. Zo zijn de ‘Greenery’ ‘Rose Gold’, ‘Mystic Silver’, ‘Graphite Black’ en ‘Prestige Gold’ gezandstraald terwijl de ‘Dazzling Blue’ en ‘Prestige Gold’ een diamond cut afwerking hebben gekregen. De Ceramic White uitvoering is beschikbaar in hoogglans.

Huawei P10 Black

Huawei P10

De P10 krijgt een Full HD 1080p display met een beelddiagonaal van 5,1 inch. De standaard maat van P series smartphones de afgelopen jaren. Het display wordt beschermd met Corning Gorilla Glass 5.

De vingerafdruksensor zit nu vooraan, onder het display. Daarmee geeft Huawei haar vaste plekje achter een beetje op. Huawei was één van de eersten die de scanner achterop zette en daarmee een hoop comfort toevoegde. Nu zou de knop achter het glas moeten zitten.

De chipset die Huawei in het toestel legt is dezelfde HiSilicon Kirin 960 die Huawei eerder voor de Huawei Mate 9 heeft gebruikt. Het toestel draait op Android 7 en EMUI 5.1. De chipset maakt gebruik van Huawei’s SuperCharge technologie om sneller te laden.

Huawei P10 Plus

De P10 Plus kent enkele wijzigingen ten opzichte van de reguliere P10. Bij de Huawei P10 Plus zet Huawei haar voorkeur voor 1080p Full HD schermen toch een beetje overboord. Het scherm is met 5,5 inch wat groter en heeft met 2560x1440px een flink hogere resolutie.

Leica Sofort Camera

Omdat je nooit genoeg camera’s kunt hebben, heeft Huawei nog een leuke actie opgezet met Leica. Wanneer je een pre-order voor de smartphone plaatst, krijg je er een Sofort instant camera bij van €289. Leuke actie.

Beschikbaarheid

De Huawei P10 zal vanaf 24 maart in de winkel liggen voor €599. De Huawei P10 Plus zal vanaf 10 april in de winkel liggen voor €749.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.