Arjan Olsder
Arjan Olsder

MiTAC introduceert de MiVia activity tracker

Ook MiTac stort zich op de wereld van de wearables. Het bedrijf, dat we vooral van de Mio GPS systemen en dashcams kennen, komt met een waterdichte activity tracker die is voorzien van Nasa’s EMD technologie.

Die technologie vinden we terug in de hartslagmeter (ECG) van de MiVia Essential 350. Hierdoor moeten hartslagmetingen nauwkeurig plaatsvinden. Het bandje meet de puls dan ook niet optisch zoals we in de meeste bandjes zien gebeuren.

De sensor werkt door er een vinger op te leggen en biedt dus geen continumeting. Vanaf 2 seconden krijg je een betrouwbare hartslag, maar tussen de 30 seconden en 2 minuten kun je een compleet beeld krijgen van de ANS leeftijd. ANS staat voor Autonomic Nervous System en geeft een indicatie aan van de kwaliteit van jouw lichaam ten opzichte van jouw leeftijd. Het kan ook stressniveaus en energieniveaus meten en een indicatie geven in hoeverre die op orde zijn.

Tenslotte bevat het bandje ook nog ademhalingsoefeningen. Een nuttige functie die we eerder al zagen bij de Fitbit Charge 2. Verder is het natuurlijk vooral een activity tracker met sleep tracking en is de MiVia Essential 350 IPX7 waterdicht. Je kunt er dus wel mee douchen en onderdompeling is ook niet echt een probleem. Zwemmen behoort niet tot de mogelijkheden.

Beschikbaarheid

De MiTAC MiVia Essential 350 gaat €119 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.