Hello Moto G5 & G5 Plus

Geschreven op donderdag 16 februari 2017 door Arjan Olsder


Lang leven de iets te enthousiaste etailers. Dankzij een webshop zijn de eerste beelden en de specs van de nieuwe G5 series van Lenovo gelekt. De toestellen zouden naar verwachting rondom het Mobile World Congress worden gepresenteerd.

Het eerste dat opvalt is dat de G5 en G5 Plus kleiner worden dan de G4 en de G4 Plus. De G5 krijgt een 5 inch Full HD display en de G5 Plus een 5,2 inch Full HD display. De chipset is opgewaardeerd naar een Qualcom Octa-Core chipset met 8 processorkernen op 2.0GHz ten opzichte van 1.4Ghz en 1.5Ghz in de vorige generatie. Opnieuw krijgen beide modellen 2GB aan werkgeheugen. De G5 krijgt 32GB aan opslagruimte en de G5 Plus 64GB. In beide gevallen blijft het mogelijk een microSD kaart te plaatsen.

Aan de voorkant van de toestellen komt een 5 megapixel selfiecam. Aan de achterkant krijgt de G5 een 12 megapixel camera en de G5 Plus een 13 megapixel camera. De G5 gaat dual-pixel autofocus gebruiken, de G5 Plus fase-detectie autofocus.

Naar verwachting draaien de twee Lenovo smartphones vanaf de start al Android 7. We verwachten weer een redelijk kale oplevering. Iets waar de serie bekend om staat en geliefd om is. Bovendien zal de stap naar USB Type-C zonder twijfel zijn gezet.

Prijzen en beschikbaarheid horen we vast tijdens het MWC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *