Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google rolt Instant Tethering uit naar Pixel en Nexus toestellen

Het is al jaren mogelijk om je smartphone in te zetten als internet hotspot, maar daar moet je wel altijd een paar handelingen voor uitvoeren. Met Instant Tethering heeft Google dit een stuk gemakkelijker gemaakt.

Iedere Pixel smartphone en de Nexus 5X, Nexus 6 en Nexus 6P met Android 7.1.1 zijn in staat om als Host te dienen. Heb je bijvoorbeeld een Pixel C tablet, kan deze intelligent met de host om gaan. Kan de Pixel C niet meer via WiFi het internet op, zal deze de smartphone vragen de verbinding te delen. Mits de smartphone ook nog voldoende accu capaciteit heeft. Wanneer je stopt met gebruik van Instant Tethering zal deze na tien minuten automatisch de verbinding verbreken om te voorkomen dat de accu onnodig belast wordt.

Om Instant Tethering op te zetten hoef je niet moeilijk te doen met wachtwoorden. Google laat de twee met elkaar verbinden op basis van jouw Google account.

Hoe snel deze technologie naar andere Android apparaten komt is nog niet bekend. Ook niet of de technologie naar Chromebooks komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.