Jeroen
Jeroen

Review: Dragonwar Dragoncooler G-HW-002 (COOLER FAN)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Weinig geluid
  • Koelt goed
  • Goedkoop

THE BAD

  • Iets te klein (voor mij)
  • Maakt je werkplek hoger

De hardcore laptop gebruikers kennen het wel. Na langdurig gebruik wordt je laptop warm en draait de cooling zo hard dat je schoot pc’tje bijna een hijgende draak is. Over draken gesproken – wat een bruggetje- heb ik toevallig hier de Dragonwar Dragoncooler G-HW-002 COOLER FAN!

Ja, dat is cool! Deze cooler is speciaal voor laptops die veelvuldig gebruikt worden voor het zware gamen. Je zet simpelweg je laptop op de cooler zet één van de drie gewenste standen op die het beste bij je past. Ik heb overigens voor stand 0 gekozen, dat is gewoon rechtop- omdat het lekkerste typed.

De Dragoncooler is een 37 cm lange cool tafel die verrassend stil is, met 25dbA in de snelste variant (2000rpm). Het design is zwart, met gaas waardoor je heen kunt kijken en zes, met blauw led gekleurde, fans ziet draaien voor directe cooling van je laptop. Mijn laptop is 17,3 inch en dan puilt ie over de randjes, wat niet echt mooi is. Op de doos zelf staat maximum 17 inch maar ik zou nog kleiner aanraden. Wat opvalt is dat door de hoogte van de cooler (26mm) jouw laptop ook weer een stukje hoger op je tafel staat. Gebruik je dus de Dragoncooler om je werk pc te verlichten, dan geeft dit net de verkeerde, te hoge houding voor je armen om lekker te werken. Gebruik je de cooler op je laptop te helpen bij de zware games, dan zit je er anders voor en zul je hier geen last van hebben.

Werkt het?

Ja, het werkt. Ik heb wat zwaardere spellen gespeeld (voor mijn laptop) en ik merkte dat mijn laptop minder geluid maakt en niet heet wordt. Dat is prettig, want nu heeft het beestje meer tijd voor prestaties. Maar toch lijkt het in mijn ogen een overbodige game accessoire. Dat komt voornamelijk doordat ik zelf weinig op mijn laptop game. Gewoon omdat een normale desktop of console veel lekkerder werkt, vaak sneller is en noem maar op. Ook nu heb je een extra tafeltje op je schoot of op je bureau wat niet lekker werkt. Dat doet het ook al niet bij zo’n tafeltje met ingebouwde kussen die zo op je schoot kunt nemen. Het is weer een extra laag die geen direct contact heeft met je laptop en je benen of je bureau.

Specificaties

  • Sturdy plastic chassis with steel laptop support
  • 6 x 70mm High speed steel fans
  • 2 USB ports (1 for power supply + 1 extra)
  • Compatible with 9″ to 17″ notebook & laptop
  • Easy to use control panel
  • 6 Speed modes (800 to 2000 rpm)
  • 3 Fans use patterns

 

Conclusie

Het product doet wat het beloofd. Je laptop blijft werken, cool en maakt weinig geluid. Het ziet er tof uit met de E-sports looks, maar is voor mij net even te. Te, omdat het je laptop hoger plaatst en dit niet lekker voelt voor je armen. Voor mijn laptop van 17.3 inch is de Dragoncooler echt te klein. Ik zou dit product aanraden voor gamers die niet anders bezitten dan een (kleinere) laptop en die last hebben van een warme of hete laptop met te veel geluid. Het product doet wat het beloofd en daarom kan ik ondanks mijn persoonlijke voorkeuren en afmetingen niet anders geven dan een 8. Dit omdat voornamelijk de prijs erg laag ligt rond de € 30,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.