Arjan Olsder
Arjan Olsder

Seagate wil 20TB harddrives verkopen in 2020

Seagate’s interne roadmap is op straat komen te liggen. De roadmap laat zien wat we qua producten van Seagate mogen verwachten. Voor wat betreft de hardeschijven verwacht Seagate tegen 2020 haar eerste 20TB modellen in de markt te hebben liggen.

Het is belangrijk voor hardeschijffabrikanten als Seagate om sneller met grotere formaten op de markt te komen. Wanneer de flash opslagmarkt met haar prijzen per GB onder die van harddrives weet te komen, is het gedaan met de markt voor harddrives.

De roadmap laat zien dat Seagate al volop aan het testen is met 12TB harddrives, dus die mogen we tegen het eind van het jaar echt wel in de winkels verwachten. Daarnaast werkt Seagate ook al aan 14TB modellen. Western Digital introduceerde haar 12TB modellen eind vorig jaar al aan de pers. Het grote voordeel voor Western Digital is dat het SanDisk heeft gekocht en dus niet hoeft te vrezen voor de markt van de flash opslag. Wanneer die het omslagpunt heeft bereikt, heeft WD ook daar de markt grotendeels in handen.

Via PCworld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.