Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sigg Hot & Cold Glass

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Geschikt voor warme en koude dranken
  • Dubbel filtersysteem
  • Goed beschermd
  • Mooi stukje design

THE BAD

  • 400ml is net iets te krap voor twee glazen

Het lijkt lastig innoveren in de wereld van de ‘waterflesjes’, maar Sigg wist ons onlangs te verrassen. Het bedrijf bracht een nieuwe thermosfles op de markt met een bijzonder strak uiterlijk en een berg aan leuke eigenschappen. Raadt is waar wij de afgelopen weken uit dronken?

Unboxing

De Sigg Hot & Cold Glass zit al volledig geassembleerd in haar doos. Alle filters zitten er dus al in en als bonus vonden we ook nog een receptkaartje in de doos.

Specs

Even de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe thermosfles op een rijtje. Er gaat 400ml aan vloeistoffen in. Het gemiddelde glas in Nederland heeft een minimale inhoud van 250ml. Er gaan dus krap twee glazen drank in.

De drank komt maar met drie materialen in aanraking. Glas, RVS en de siliconen ring. Alle drie materialen die geen kleur, geur of smaak afgeven. De dubbele, glazen wand houdt koude dranken tot 2 uur gekoeld en warme dranken tot een uur warm. Uiteraard een beetje afhankelijk van de begintemperatuur.

Dranken

De Sigg Hot & Cold Glass is voorzien van een dubbel filtersysteem. Het bovenste deel is het eindfilter. Dit filter is al voldoende als je bijvoorbeeld smaakwater gaat maken. Je weet wel, stukje komkommer erin, takje munt etc. Het filter is fijn genoeg om deze mooie ingrediënten uit jouw glas te houden.

Wil je bijvoorbeeld thee zetten, dan kun je ook het onderste filter gebruiken. Hierdoor kun je het geheel uit de Sigg fles trekken wanneer de thee donker genoeg is. Handig!

Kwetsbaarheid

Een glazen thermosfles, dat klinkt natuurlijk een beetje kwetsbaar. Daar hebben ze bij Sigg ook goed over nagedacht. Er zitten twee siliconen stootbanden om de fles waarvan de onderste de hele bodem bescherming biedt. We hebben de fles, gevuld, een meter laten vallen op een vloer met vloerbedekking. De fles overleefde dit moeiteloos.

Leuk detail is dat Sigg ook een merk is met een hele uitgebreide onderdelenshop. Raakt een siliconenband sterk vervuild of sloop je per ongeluk de dop, kun je die gemakkelijk vervangen. Zeker een pluspunt bij het merk.

Dan is er nog iets waar je echt even voor op moet passen. En dat is het gebruik van gecarboniseerde dranken ofwel prik. Ik dacht even een smaakwatertje te maken op basis van Spa Rood. Toen ik na een half uurtje de fles opende bleek dat de druk van het koolzuur de binnenfles van de buitenfles had doen knappen. Enkeltje glasbak en dat is toch zonde. Dit is iets dat niet duidelijk in de handleiding of op de doos is vermeld, dus een stukje praktijkervaring van onze kant om te voorkomen dat jij jouw flesje ook onklaar maakt ;-).

Conclusie Sigg Hot & Cold Glass

Hoewel 400ml een beetje aan de krappe kant is, heb ik al een tijdje veel plezier van de Sigg Hot & Cold Glass. De isolerende werking is dan niet heel lang, hij is lang genoeg om tijdens een lange autorit toch van een plezierige hoeveelheid thee of koffie te genieten. Daarnaast bereid ik regelmatig smaakwater. Lekker een takje munt in de fles, het ziet er leuk uit en geeft een lekker fris smaakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.