Nokia presenteert de Nokia 6 met Android 7

Geschreven op maandag 9 januari 2017 door Arjan Olsder


Eindelijk is het officieel. De eerste smartphone van Nokia is gepresenteerd. Het is de Nokia 6 en het toestel zal af-fabriek netjes op Android 7 draaien. Het gaat om een toestel dat aan de onderkant van het middensegment gepositioneerd lijkt te worden.

De Nokia 6 zal draaien op een 64-bit Qualcomm SnapDragon 430 octacore chipset met acht 1.4GHz processorkernen en een toch best indrukwekkende 4GB aan werkgeheugen. Indrukwekkend omdat smartphones in dit segment doorgaans net wat minder GB’s aan werkgeheugen meekrijgen. Voor gamers ligt er toch nog een aardige Adreno 505 GPU in. Er is ondersteuning voor Quick-Charge 3.0 en 64GB aan interne opslagruimte.

Er is ondersteuning voor Bleutooth 4.1 en dual-band WiFi met ondersteuning voor 802.11ac. Het Full HD display gaat 5,5 inch meten en de camera achter krijgt een resolutie van 16 megapixels en nog eens 8 megapixels voor. De accu krijgt een capaciteit van 3.00mAh.

Het toestel zal door HMD gefabriceerd worden. HMD is een nieuw bedrijf dat is opgericht in samenwerking tussen het Finse Nokia en het Chinese Foxconn. Die laatste kennen we onder anderen als de fabrikant van de iPhone en als de eigenaar van het Japanse Sharp.

Beschikbaarheid

Opvallend is dat het toestel voorlopig alleen in China te koop zal zijn en daar als budgetvriendelijke smartphone in de schappen komt te liggen. Het toestel zal een stukje boven de €200 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *