Huawei P8 Lite 2017 Black
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei presenteert de P8 Lite 2017

Huawei kwam vandaag met een opvallende presentatie. In het jaar dat we de Huawei P10 mogen verwachten, presenteert het bedrijf ineens een nieuw toestel in de P8 serie. Met software en specs die behoren bij een toestel uit 2017. De Huawei P8 Lite 2017.

Opvallend is dat het ontwerp ook eigenlijk niets meer met de P8 te maken lijkt te hebben. Net als bij recente Huawei en Honor toestellen zijn de glazen voor- en achterzijde 2.5D afgeslepen. In combinatie met het metalen frame lopen de randen hierdoor keurig rond. Iets dat we ook hebben gezien bij de Huawei P9 en de Honor 8.

De Huawei P8 2017 is uitgerust met de HiSilicon Kirin 655 chipset. Dezelfde chipset die ook in de onlangs gepresenteerde Honor 6X zit. Het toestel is uitgerust met alweer de vierde generatie vingerafdrukscanners. Ook een feature die helemaal niet aanwezig was op de originele P8 Lite.

De P8 lite is natuurlijk ook van een flinke software upgrade voorzien. Zo draait het toestel keurig op Android 7 Nougat en krijg je het nieuwe EMUI 5.0 van Huawei.

Aan de achterkant krijg je van Huawei een 12 megapixel camera met een 5P aspherische lens. Bovendien gebruikt Huawei met 1.25um een beeldsensor met een grotere pixel waardoor je een scherper plaatje krijgt.

Beschikbaarheid

De Huawei P8 Lite 2017 ligt vanaf 1 februari in de winkel. Een adviesprijs is nog niet bekend. Huawei zal ook een bijpassende flipcover in de schappen leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.