Arjan Olsder
Arjan Olsder

Eerste grote ontslagronde bij Fitbit

Afgelopen jaar kocht Fitbit Pebble en sloot het bedrijf vrijwel meteen. Alleen een klein deel van het personeel werd overgenomen en natuurlijk alle patenten ten technologieën die de maker van de populaire smartwatches bezat. Nu, enkele maanden later, start Fitbit een grote interne schoonmaak.

Naar verwachting zal Fitbit 5~10% van haar arbeidsplaatsen schrappen. Het gaat om maximaal 160 arbeidsplaatsen die bij het bedrijf verdwijnen. De besparing zou ergens rond de $200 miljoen moeten uitkomen als we The Information mogen geloven. Fitbit zelf heeft nog niets bekendgemaakt.

Hoewel Fitbit een grote naam is in de wereld van de wearables, gaat het financieel toch erg slecht met het bedrijf. Er is met name veel concurrentie uit China. Fitbit’s smartwatches kunnen, net als veel Chinese modellen, nog geen apps van derden draaien. Dit is mogelijk waarom Fitbit, Pebble heeft overgenomen. Pebble had al wel een compleet ecosysteem voor ontwikkelaars klaar. Voor Fitbit zou dit een extra inkomstenbron kunnen opleveren, mits ze steun krijgen van ontwikkelaars die apps op het platform willen verkopen.

De met name goedkopere alternatieven ondersteunen Apple HealthKit en/of Google Fit. Daardoor hebben ze geen noodzaak om vele andere apps te ondersteunen. Fitbit biedt geen ondersteuning voor deze twee platformen, maar laat anderen wel integreren met het eigen Fitbit platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.