Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Google en Chrysler (Fiat) introduceren Android Auto in het dashboard

Daags voor de CES presenteren Chrysler (onderdeel van Fiat) en Google een infotainment systeem op basis van Android 7.0 Nougat. Het gaat mogelijk om de eerste grote release van Android Auto dat, net als Android TV en Android Wear, geoptimaliseerd is voor dit specifieke gebruik.

Google heeft in deze versie van Android Autop de UConnect interface van Chrysler overgenomen. Hierdoor ziet het infotainment systeem er in eerste instantie uit zoals de systemen die Chrysler eerder opleverde. Doordat het Android is dat onder de motorkap draait, krijgen gebruikers echter veel meer mogelijkheden qua apps. Denk aan de standaard aanwezigheid van Google Maps en Google Assistant. Ook maakt dit het mogelijk om gemakkelijker apps als Spotify te installeren, mits die op de speciale Google Play versie staan. Op Android TV kun je immers ook niet alle Android apps draaien.

Dit is mogelijk ook een reden dat Alphabet-dochter Waymo juist bij Chrysler 100 Pacifica’s heeft besteld als testmodel om technologie voor zelfrijdende auto’s verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.