Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

CES: Dit gaat de Qualcomm Snapdragon 835 voor smartphones betekenen

Nog voor de CES is de nieuwste chipset van Qualcomm gelekt. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we tijdens de CES en tijdens het Mobile World Congress verschillende vlaggenschip toestellen zien op basis van de nieuwe chipset. Dus wat mogen we hiervan verwachten?

Ten eerste gaat Qualcomm over op het 10mn proces. Dit is de fijnheid waarmee de processor is ontwikkeld. Hoe kleiner de maat, hoe minder stroom er nodig is, hoe meer rekenkracht er per mm geproduceerd kan worden en hoe minder hitte er voor nodig is om bepaalde snelheden te behalen.

De chipset is ook in grote mate bepalend voor de features die in een smartphone zitten. Zo zorgt deze Qualcomm Snapdragon 825 ervoor dat je gebruik kunt maken van gigabit LTE verbindingen. De nieuwe GPU op deze chipset zorgt ervoor dat jouw smartphone met 10-bit kleuren overweg kan. In de TV wereld noemen we dit HDR. Ook kan de chipset 4K video’s afspelen op 60 frames per seconde. Dit alles is het werk van de nieuwe Adreno 530 GPU.

Ook nieuw is de ondersteuning voor QuickCharge 4.0. Deze chipset is de eerste smartphone die hier ondersteuning voor biedt. Deze levert 20% snellere laadtijden ten opzichte van QuickCharge 3.0. Huawei ontwikkelde eerder al een eigen variant op QuickCharge 3.0 in de vorm van SuperCharge.

Bij de toestellen die op deze chipset gaan draaien moet je denken aan vlaggenschepen als de HTC 11, de LG G6, de nieuwe Sony Xperia en wellicht zelfs de Samsung Galaxy S8 serie. Samsung rust vaker de helft van haar S productie uit met de chipsets van Qualcomm en de andere helft met haar eigen Exynos chipsets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.