Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Deze Huawei toestellen krijgen Android 7.0

Met de release van de Mate 9 presenteerde Huawei haar eerste Android smartphone die bij aankoop al over Android 7.0 beschikt. Dat de populaire Huawei P9 ook een upgrade naar Android 7.0 zou krijgen is ook niet echt verrassend. Huawei heeft inmiddels opheldering gegeven over wat we precies mogen verwachten.

Zo zal de Android 7.0 update voor de P9 in het eerste kwartaal worden uitgerold. Vrijwel meteen daarna zal ook de uitrol richting gebruikers van de Mate 8 plaatsvinden. Huawei sluit de P9 Lite, P9 Plus, Nova en Nova Plus ook niet uit. Modellen uit 2015 staan op dit moment niet op de lijst om Android 7.0 te krijgen. Denk daarbij aan de Huawei P8 en de Huawei Mate S.

Met de update van Android 7.0, worden de toestellen als het goed is ook voorzien van EMUI 5.0. Dit is de nieuwste versie van Huawei’s besturingssysteem. Daarmee komt de app drawer terug en zijn de meeste opties veel sneller bereikbaar. Bovendien is het design hier en daar aangepast om minder Chinees over te komen. Het enige nadeel dat wij hebben ondervonden is dat de aanwezigheid van notificaties in de statusbalk nu met een annoniem getal gaat in plaats van een exacte aanduiding welke apps notificaties in het scherm hebben geplaatst. Verder is het echt een flinke stap vooruit.

Via HDblog.it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.