Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ford bouwt een weerfabriek om auto’s te testen

Wanneer een nieuwe auto in ontwikkeling is, worden testmodellen de hele wereld over gestuurd. Met de bekende zwart-wit camouflages die we dan weleens op spyshots zien. Ford pakt het nu anders aan. Het bedrijf heeft een speciale weerfabriek laten bouwen.

De nieuwe testlocatie voorkomt dat Ford haar auto’s nog de hele wereld over moet sturen. In plaats daarvan worden auto’s gewoon in de fabriek zelf getest. Daarbij kunnen in een aantal gevallen extremen worden gecreëerd die verder gaan dan wat in het echt getest kan worden. Zo kunnen auto’s op een grotere hoogte dan de top van de Mount Everest getest worden. Simpelweg door het klimaat kunstmatig aan te passen. In de testruimte kan een luchtvochtigheid van 95% gecreëerd worden, maar ook een temperatuursverschil van -40 graden Celsius tot 55 graden Celsius en windsnelheden tot 250 kilometer per uur.

Hoewel Ford de eerste autofabrikant is die zo ver gaat om in-house te kunnen testen, zien we dit in andere bedrijfstakken al langer toegepast worden. Zo waren we enkele weken geleden bij Huawei in China en zagen we hoe speciale klimaatkamertjes in testcentra stonden waar smartphones aan extreme weersomstandigheden worden blootgesteld.

Leuk detail, de nieuwe testfabriek staat net over de grens in Keulen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.