BenQ EX3200R

BenQ introduceert de EX3200R gebogen monitor

Geschreven op dinsdag 27 december 2016 door Arjan Olsder


Met de EX3200R zet BenQ een nieuwe curved LED monitor op de markt. Deze nieuwe monitor wordt door BenQ vooral gericht op filmliefhebbers. Dit door gebruik te maken van BenQ’s VA LED technologie.

De monitor heeft met een beeldverhouding van 16:9 dezelfde beeldverhouding van breedbeeld TV’s en beschikt met 1920×1080 over een Full HD resolutie. Het contrast ligt bij deze monitor op 20.00:1 en de monitor kan op maximaal 144 Hz draaien.

De kromming van de BenQ EX3200R heeft een radius van 1800R en een diagonaal van 31,5 inch of 80 CM. Voor gamers is het belangrijk om te weten dat de responsetijd 4ms bedraagt en dat is wel heel erg traag. Ondanks het hoge aantal Hz is de monitor dus minder geschikt om op te gamen. De monitor beschikt ook over Low Blue Light waardoor het beeld in de avonduren prettiger moet zijn. Voor fotografen kan dit gemis aan blauwtinten wel wat problemen opleveren in de nabewerking van foto’s.

Beschikbaarheid

De BenQ EX3200R gaat €579 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *