Arjan Olsder
Arjan Olsder

Slimme EcoHelmet wint James Dyson award 2016

De James Dyson awards zijn ieder jaar een prachtig feest van innovatie. De oprichter van het wereldberoemde stofzuigermerk zoekt ieder jaar weer naar de slimste innovaties van sturenden/afgestudeerden en geeft ze graag een duwtje naar een mooie start. Dit jaar is het de innovatieve EcoHelmet die heeft gewonnen.

Hoewel de fietshelm in Nederland vooralsnog niet verplicht is, wordt hij langzaamaan steeds meer gebruikt. Vooral onder kinderen. Toch zijn het onhandige dingen om de hele dag met je mee te slepen. Dit is precies waar de nieuwe EcoHelmet in het plaatje past.

De EcoHelmet van het Pratt Institute in New York zocht naar een oplossing om de fietshelm gemakkelijk mee te kunnen nemen. De EcoHelmet is een fietshelm die is ontwikkeld als een soort harmonica. Je klapt hem uit voor gebruik. Daarbij ontstaat dan een structuur die sterk genoeg is om jouw hoofd tegen klappen te beschermen.

De EcoHelmet is vooral gericht op part-time fietsers. Fietsers die zo nu en dan een fiets huren om op bestemming te komen. Die gebruikers kunnen de EcoHelmet gemakkelijk in een tas meenemen.

De EcoHelmet is de internationale winnaar van de James Dyson Awards 2015. In Nederland won eerder dit jaar de Somnox de lokale wedstrijd. De Somnox helpt mensen in slaap te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.