Star Trek: The Animated Series
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Star Trek: The Animated Series (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Alle afleveringen in Full HD
  • Alle afleveringen in 5.1 Surround
  • Alle afleveringen!
  • En een berg extra's

THE BAD

  • Het is wel echt iets voor de fans

Alle trekkies opgelet. Paramount komt dit seizoen met een echt collectors item. Een volledig geremasterde versie van de animatieserie die volgde op de originele Star Trek series. Geremasterd naar Full HD en met DTS 5.1 surround sound.

In 1966 begon de originele reis. De USS Enterprise vloog onder leiding van Captain James T. Kirk (William Shatner) uit voor een vijfjarige missie om ruimte verder in kaart te brengen. Om te gaan waar nog niemand is gegaan. Waar de originele serie stopt, gaat deze animatieserie verder. Hoewel deze serie pas in 1973 op TV verscheen (vier jaar na afloop van de originele serie), wisten de animatoren bijna de hele originele cast te paaien om de stemmen in te spreken. De enige die echt ontbreekt is Chekov.

Wat ook opvalt aan Star Trek: The Animated Series is de stijl van de animatie. De Amerikaanse comic stijl is heel herkenbaar in de vormgeving en voor nu eigenlijk bijna onbekend. In vergelijking tot de hedendaagse tekenfilms, bevatten de tekeningen van Star Trek: The Animated Series enorm veel detail. Iets dat op deze Blu-Ray uitgave veel duidelijker te zien is. Bovendien introduceert Star Trek: The Animated Series een aantal nieuwe rassen. Of in ieder geval rassen die we in de originele serie nooit hebben leren kennen.

Naast de zestien afleveringen van het eerste seizoen, krijg je ook alle zes de afleveringen van het tweede seizoen. Beide seizoenen kenden een andere regisseur en dat merk je ook een beetje in de uitstraling van de twee afleveringen. Leuk detail is dat Fox iedere aflevering van de juiste stardate heeft voorzien en van de exacte datum waarop ze voor het eerste op TV waren.

https://www.youtube.com/watch?v=Wk9me0WbagA

Extra’s

Maar dat is niet het enige dat Fox heeft gedaan om de nostalgie op te roepen. Er zit ook een enorme lading extra’s bij. Extra’s die vooral veel vertellen over hoe de serie tot stand is gekomen. Mijn hartje gaat sneller kloppen bij al dat bonusmateriaal.

Conclusie Star Trek: The Animated Series (Blu-Ray)

Ja ik ben een Trekkie, dus ja, deze oude cartoons trek ik wel. Sterker nog, het is meer genieten dan de originele serie als je het mij vraagt. Gewoon omdat de fantasie in Star Trek: The Animated Series onbegrensd is. Ongehinderd door de staat van SFX in de originele serie.

Beschikbaarheid

Star Trek: The Animated Series is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.