Disney Stormtrooper Bluetooth Speaker
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Disney Stormtrooper Bluetooth Speaker

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 1 sterren.

THE GOOD

  • Ontzettend mooi design

THE BAD

  • Ouderwetse USB plug
  • Speaker uit de jaren 90
  • Slecht geluid
  • Geen originele Star Wars geluidjes

We hebben weer een item met een enorm wannahave gehalte gevonden. De Disney Stormtrooper Bluetooth Speaker. Een bluetooth speaker ontworpen door het Britse Blue Sky Designs. Waar ze bewijzen totaal geen verstand van audio te hebben…

Unboxing

In de doos van de Stormtrooper Bluetooth Speaker vinden we naast de stormtrooper ook een simpel USB kabeltje en een simpele handleiding. Die laatste is niet echt nodig overigens. De speaker is van een standaard chipsetje voorzien dat we in vrijwel iedere goedkope bluetooth speaker tegenkomen.

Design

Het design van de Stormtrooper Bluetooth Speaker is geweldig. De status LED is aan de achterkant weggewerkt waardoor er een leuke gloed ontstaat wanneer deze tegen de muur staat. Ook zit daar de enigszins ouderwetse mini-USB aansluiting waarmee je hem moet opladen.

Verder is de stormtrooper een mooi stukje design. De ogen en neusgaten zijn vervangen voor een speakergril wat sterk doet denken aan het design van de Aeroskull Nano. Die overigens ongeveer even duur is. Bij de mond zitten de power- en bluetooth knoppen. Eveneens mooi weggewerkt. De mensen van Blue Sky Designs weten duidelijk wat design is.

De daadwerkelijke speaker zit aan de onderkant. Relatief onbeschermd, dus kleine kinderen kunnen er beter niet mee spelen.

Geluid

De speaker is een ouderwets model van karton. Zoals we in de jaren 90 tegenkwamen. Op het moment dat je de Stormtrooper Bluetooth Speaker opstart, hoor je typische geluidjes die bij een goedkoper bleutooth speaker horen, terwijl we toch echt Star Wars deuntjes hoopten te horen. Van de andere kant, het is maar de vraag of de 5 watt speaker die fatsoenlijk neer zou kunnen zetten. Sterker nog, we hebben het getest. Het geluid uit de speaker is echt om te janken. We hebben speakers van rond de €20 gehoord die beter klinken dan wat ze hierin hebben gestopt. Nee, dit doe je zelfs een kind niet aan.

Conclusie Disney Stormtrooper Bluetooth Speaker

Hij is prachtig voor op het bureau. Een fantastisch stukje design, maar zet hem niet aan. Jouw collega’s zullen je uitlachen bij het horen van de goedkope tonen die uit de achterhaalde speaker komen. Nee, deze Stormtrooper Bluetooth Speaker van Disney kun je beter het zwijgen opleggen. Dit is duidelijk het merkrecht van Star Wars uitmelken. Wat een rotzooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.