General Mobile GM5 wit en zwart
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

General Mobile introduceert haar derde Android One smartphone

Vandaag heeft General Mobile bekendgemaakt haar derde Android One smartphone te lanceren. De GM5. Android One is een variant op de voormalig Nexus familie die gericht is op ultragoedkope smartphone voor met name derdewereldlanden.

Het meest opvallende aan de General Mobile GM5 is dat dit de eerste Android One smartphone is die direct met Android 7.0 zal worden uitgeleverd. De GM5 komt qua naamgeving tussen de GM4 en de GM5 Plus te staan. Van de GM4 wist General Mobile al een miljoen exemplaren te verkopen. Een voordeel van Android One is dat Google zelf grotendeels verantwoordelijk is voor het updaten van het besturingssysteem. Je mag dus langere updates en vlotte updates verwachten.

De G5 is van een Qualcomm Snapdragon 410 chipset voorzien. Deze draait met een 64-bit 1.2GHz quad-core processor en een nette 2GB aan werkgeheugen. Je krijgt ook 16GB interne opslagruimte en ondersteuning voor een microSD kaartje. Aan de achterkant krijg je een 13 megapixel camera en voor nog eens 5 megapixels. Het 5 inch display heeft een 720p HD resolutie.

https://www.youtube.com/watch?v=2ejcwmZIybI

Beschikbaarheid

De General Mobile GM5 ligt vanaf november in de winkels voor €189,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.