Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Verminder autokosten met een track en trace systeem

Of u nu werkgever, werknemer of zzp’er bent, uiteindelijk draait alles in uw bedrijf om het zo efficiënt mogelijk omgaan met tijd, geld en resources. Heeft u een auto van de zaak of bezit u een wagenpark, dan kunt u aanzienlijk besparen op autokosten. Het track en trace systeem biedt u dé oplossing voor een efficiëntere bedrijfsvoering.

Hoe werkt een track en trace systeem?

Automatische kilometerregistratiesystemen maken het mogelijk om, via een in de auto te plaatsen black box met gps tracker, nauwkeurig te administreren waar, wanneer en hoeveel kilometer een auto van de zaak aflegt voor privé en zakelijke doeleinden. De afgelegde ritten worden op deze manier real time (actueel) in een online overzicht inzichtelijk gemaakt.

Routevision Screenshot

Voordelen van een track en trace systeem

Een track & trace systeem biedt zowel voordelen voor werkgevers met een wagenpark, als voor werknemers met een auto van de zaak en voor zelfstandige ondernemers zonder personeel met een auto van de zaak.

Voor iedereen met een auto van de zaak geldt dat een track and trace systeem niet alleen tot gevolg heeft dat het een berg aan administratief werk scheelt met het oog op de verplichte rittenregistratie voor de Belastingdienst, maar ook dat u een gedetailleerd overzicht kunt krijgen van het rijgedrag van uw personeel of uzelf. Dit laatste kan u heel veel geld besparen op brandstof en dus autokosten.

Voor werkgevers en werknemers met een auto van de zaak betekent een track and trace systeem tevens dat de backoffice en het personeel op de weg een stuk efficiënter kunnen samenwerken, omdat te allen tijde tijden duidelijk is waar de iemand zich bevindt. Dit betekent dat extra- of spoedklussen gedelegeerd kunnen worden aan de persoon die het dichtst in de buurt van de betreffende locatie is. Oftewel: niet meer onnodig in de file staan of kilometers omrijden met vaak flinke vertraging als gevolg.

Hoe kiest u een track en trace systeem?

Heeft u een auto van de zaak en kiest u voor een track & trace systeem dan ontzorgt u uzelf. Het systeem genereert automatisch een nauwkeurig rittenoverzicht, met behulp van het gps voertuigvolgsysteem, en het laat zowel real time online zien waar uw wagens zich bevinden. Het is wel verstandig om te kiezen voor een gps volgsysteem dat geregistreerd staat onder het Keurmerk RRS (Keurmerk Ritregistratiesystemen). Met een track en trace systeem met het Keurmerk RRS bent u er zeker van dat de rittenregistratie ook door de Belastingdienst erkend en goedgekeurd wordt.

Wilt u meer weten over track en trace systemen die goedgekeurd zijn door de Belastingdienst? Lees meer informatie op de website van RouteVision.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.