Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Test: Alpenheat elektrische bodywarmer

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • oogt netjes met goede pasvorm
  • draagt comfortabel
  • warmte erg aangenaam en instelbaar
  • accu met led licht
  • laadt snel op

THE BAD

  • unieke lader

De bladeren vallen, de handschoenen kunnen weer aan. De winterjas hoeft echter nog niet uit de kast. Alpenheat heeft een bodywarmerheater met ingebouwde elektrische verwarming. Ze noemen het zelf een Fire-Fleece. Deze bodyheater is voorzien van een in de rug geïntegreerd heating pad. Als gadget testers, die alles met stekkers willen testen, mocht dit product niet ontbreken. 

aj4-w500Keuzes keuzes

Wie ooit een nieuwe auto heeft gekocht kent vast het probleem; koop je nu de elektrische stoelverwarming of open dak of geen van beiden? In de zomer mis je het open dak en in de winter de stoelverwarming. Gelukkig is er voor de winter nu een alternatief: de Fire-Fleece van Alpenheat. Dit merk is al jaren gespecialiseerd in kleding met elektrische elementen. Van handschoenen tot sokken en van broek tot body warmer.

bp_inside_1__1_1Accu lader

In de bodywarmer zit een speciaal verwarmingselement. Dit krijgt de voeding uit een li-ion accu-pack. Hiermee is ook de verwarming bedienen. De Fire-Fleece heeft 5 verwarmingsstanden en is ook zeer geschikt als onderlaag. Het bedieningselement heeft ook een lampje. Handig op de camping of op de terugweg van de Après-ski.  De elektrische onderdelen merk je bij normaal gebruik niet of nauwelijks. Enkel de accu voegt wat extra gewicht toe. Die doe je gewoon in één van de zakken en sluit je aan met een stekker die in de fleece zit. Deze stekker is niet universeel. Dat is eigenlijk ook het enige minpuntje wat we op het product aan te merken hebben. In de sneeuw, tijdens zeilen, op de fiets en tijdens wandelingen verwarmt het vest met gemak uren de rug. Echt een heerlijk gevoel. Voor het opladen heb je de Alpenheat lader nodig. Beter was het geweest als het accupack met een universele USB lader op te laden zou zijn. De Alpenheat lader moet je dus niet verliezen.

Wassen

Wie niet zonder elektrische stoelverwarming kan, moet de Fire-Fleece proberen. Dezelfde heerlijke continue warme rug, ook in de vrieskou of beginnende herfst. Voor wassen van de fleece is de electronica redelijk eenvoudig te verwijderen.

Conclusie

Het klinkt een beetje suf een elektrische body-warmer, maar laat iedereen maar kletsen. Wie de warmte ervaren heeft wil eigenlijk niet anders meer. Wij zijn verkocht.

De Fire-Fleece kost 189 Euro is er in outdoor zwart en jagers groen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.