DreamLED SP100
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: DreamLED SP100 (Speaker / LED lamp)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Prima geluid voor buiten
  • Prima volume voor buiten
  • Erg prettig sfeerlicht waarbij ook gelezen kan worden
  • Handige 'klop' bediening

THE BAD

  • Lelijk randje dat over de onderste witte ring loopt

Het Vlaamse DreamLED maakt onderdeel uit van dezelfde bedrijvengroep als StereoBoomm. De kennis van beiden is in de DreamLED SP100 verzameld. Het eindresultaat is een unieke combinatie van een draadloze speaker met een handige en vooral ook sfeervolle LED lamp.

Unboxing

DreamLED levert de DreamLED SP100 compleet met micro-USB kabeltje en een 3,5mm audiokabel. Beiden keurig in het wit waardoor ze goed bij de speaker passen.

Design

Wanneer we van boven op de DreamLED SP100 kijken, zien we de enorme speakergrill. Deze biedt de ingebouwde speakerdriver alle ruimte om haar geluid naar boven uit te strooien. Uiteraard hebben we het hier over een mono speaker zoals normaal bij ronde speakers.

Kijken we van voren naar de speaker / lamp, zien we twee witte ringen. De bovenste verspreid het licht van de LED’s in de DreamLED SP100. Het geeft de speaker een zeer sfeervolle uitstraling. De onderste witte ring biedt ruimte aan alle knoppen en aansluitingen. Helaas bestaat deze ring uit twee delen die op elkaar zijn gezet. Dit levert een net war minder fraai randje op dat rondom loopt. Het enige minpuntje in het design.

Bediening

De mode knop is duidelijk uit ander plastic gegoten dan de andere knoppen. Dit om je een stukje oriëntatie te geven. Met de mode knop schakel je tussen bluetooth en analoge audio. De knoppen ernaast gebruik je om tracks te skippen en meer van dat soort functies.

Aansluitingen

Aan de achterkant vinden we de aansluitingen van de speaker. De micro-USB aansluiting om de DreamLED SP100 op te laden en de 3,5mm AUX aansluiting om de speaker van analoge audio te voorzien. Ook vinden we hier het microSD slot.

Specs

De DreamLED SP100 produceert tot 160 Lumen en is in drie standen dimbaar. De interne audioplayer kan met micro-SD kaarten van maximaal 32GB overweg. De speaker is IPx4 waterdicht. Dus mocht hij even in de regen staan, geen enkel probleem.

Licht

De verlichting komt van meerdere warm-witte LEDs en is erg prettig. Met 160 lumen is hij fel genoeg om een boek bij te lezen om een spelletje bij te spelen. Doordat de lichtring nogal groot is heb je ook nauwelijks last van harde schaduwen. Dat laatste is erg prettig. Zeker wanneer de DreamLED SP100 het enige licht is dat je gebruikt.

Audiokwaliteit

De DreamLED SP100 heeft één speakerdriver. Zoals vrij normaal bij ronde speakers hebben we het ook over mono geluid. Wanneer je het volume onder de 80% houdt, is het geluid uit de DreamLED SP100 echt prima. En voor het gemiddelde tuinfeestje echt al wel heel hard. Ga je boven de 80% zitten krijg je vrijwel GEEN last van vervorming, maar begint de speaker wel wat schel te klinken.

Conclusie DreamLED SP100

De DreamLED SP100 is een interessante eerste samenwerking tussen de labels van DreamLED en StereoBoomm. Het is vooral een hele gezellige speaker/lamp geworden die ik graag op de terrastafel buiten heb staan. Ik ben benieuwd wat de twee ons nog meer gaan brengen.

Beschikbaarheid

De DreamLED SP100 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.