Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Razer koopt audiospecialist THX

Doorgaans is een overname in de gaming sector toch vooral een overname binnen de sector. Denk aan Logitech G dat onlangs Saitek inlijfde. Een goede investeerder weet ook dat je risico’s moet spreiden. Hoewel THX ook in de entertainment zit, is de overname door Razer op zijn minst onverwacht.

THX werd in 1983 door George Lucas opgericht. De missie van het bedrijf wat om audio technologie te ontwikkelen en te certificeren. Op die manier wilde George Lucas dat we films zouden ervaren zoals de regisseur dit heeft geproduceerd. Inmiddels heeft het bedrijf ruim 30 jaar ervaring, maar ook de nodige concurrentie vanuit de hoeken van DTS en Dolby.

Met de overname van THX heeft Razer niet alleen de technologie overgenomen. Razer neemt ook het personeel en management over. Bovendien wilt Razer het bedrijf zelfstandig houden. THX is dus wel in eigendom van Razer, maar bovenstaand groen logo hoeven we in werkelijkheid niet te verwachten. Door THX zelfstandig door te laten gaan blijft THX certificering ook interessant voor concurrerende bedrijven.

Wat gaat dit voor de productlijnen van Razer betekenen? Het zou ons niet verbazen als we al snel THX gecertificeerde Razer headsets gaan zien. Ook Razer Speakersets met THX certificering zijn niet ondenkelijk. Daarmee zou Razer in één klap een flinke klap in de markt voor kleine speakers kunnen maken. Concrete plannen zijn echter niet aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.