Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Chromecast met 4K en HDR ondersteuning

De Chromecast begon duidelijk als experiment van Google. Een simpele stick met de simpele taak om beelden rechtstreeks naar een scherm te streamen via HDMI. Het bleek succesvol en met de tweede generatie werd de hardware volwassen. Toch is het dit jaar alweer tijd voor een derde generatie. Een nieuwe Chromecast als luxere uitvoering van de vorige.

De twee Chromecasts zouden netjes naast elkaar kunnen bestaan. Waar de Chromecast van vorig jaar perfect was voor Full HD schermen, voegt de Chromecast Ultra van dit jaar ondersteuning voor 4K schermen en HDR TV’s toe. Beiden vragen net even wat meer processorkracht. Die je misschien niet nodig hebt wanneer je een normale Full HD TV in bezit hebt. Tenzij…

Jouw WiFi slecht is. De nieuwe Chromecast Ultra komt namelijk ook met een adapter om een LAN kabel aan te sluiten. En dat is heel aantrekkelijk voor iedereen met een slecht WiFi netwerk in huis. De nieuwe chipset zorgt er ook voor dat video’s 1,8 keer sneller geladen worden. Wanneer je ook nog een Google Home in huis hebt, kun je ook de Google Assistent gebruiken om de Google Chromecast Ultra te bedienen.

Beschikbaarheid

De Chromecast Ultra ligt vanaf 8 november in de winkel voor €79.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.