Picture of Elke Krechting
Elke Krechting

Review: AeroMoov Instant Reisbed

Elke Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • zeer snel in- en uit elkaar te klappen
  • lichtgewicht
  • stevig

THE BAD

  • zonnescherm heeft geen reisverpakking
  • kind in bed leggen kan lastig zijn als je er niet goed voor staat

Aeromoov helpt ouders af van de ellende van een zwaar campingbed die ook nog eens lastig is in- en uit te klappen. Ontmoet het Aeromoov Instant Reisbed!

Ons zoontje is nu 1 jaar oud en we gaan voor het eerst kamperen met de tent. Dit betekend dat we met de hele inboedel op pad gaan. Speciaal licht bestek en bordjes, lichte compacte stoelen en nu dus ook een heel licht en speciaal camping bed. Na het zien van het promotie filmpje ben ik gelijk enthousiast. Het camping bedje is heel snel en makkelijk in te klappen. Het bedje is ook echt heel snel en gemakkelijk in te klappen. Het is echt zoals in het filmpje beloofd wordt!

Hoe werkt het?

Als je het Aeromoov  reisbed uit de tas haalt hoef je alleen de klittenband beveiliging los te maken en 1 keer open te vouwen en dan klapt hij vanzelf uit. Je zet hem goed op de grond en je bent klaar! Even een hoeslaken over het matrasje doen, matrasje in het bedje leggen en je kindje kan slapen. Je hebt geen gedoe met kliksystemen of tegelijk twee buizen vast houden en vast klikken. Ook met het inklappen ben je zo klaar. Je legt het bedje op zijn zijkant. Je drukt met je hand in de richting van de pijl en je drukt het bedje zo weer plat. Even dubbel vouwen en hij past weer in de tas.

Er zijn twee hoogtes voor baby en peuter te maken in het bedje. Je kunt halverwege een stukje inritsen en hierdoor heb je een verhogen gemaakt voor baby’s. Dit is erg gemakkelijk omdat je dan niet hoeft te bukken als dit nog niet nodig is. Ook het matrasje is op maat te maken voor de verhoging door er een stukje af te ritsen.  Wij vonden het even wennen om je kindje in bed te leggen of er uit te tillen als je kindje helemaal onderin ligt. Het is best laag bij de grond. De instapplekken voor je voeten aan de zijkanten helpen hier goed bij.

img_4570

Vervoeren

Het bedje zit in een platte zwarte tas van 72x71x12 cm. Doordat het zo plat is, is hij makkelijk mee te nemen in de auto met alle kampeerspullen.  Hij is ook erg licht (5 kg) vergeleken met andere campingbedden. Dit is ook erg prettig met tillen en vervoeren in de auto.

Accessoires

Er zitten een aantal accessoires bij het bedje, een zonnescherm en een vliegennet. Het zonnescherm kun je door het klittenband in alle standen zetten waardoor je altijd goed de zon kan weren. Het scherm is volledig UV werend. Een tip voor de makers is de verpakking van het zonnescherm. Deze zit in een gewone plastic verpakking zonder dat je deze kan hersluiten. Dit is voor het opbergen wel handiger, omdat het scherm automatisch uitklapt. Het vliegennet is vooral op de camping erg makkelijk ivm met muggen. Wij deden het net er overheen nadat ons zoontje sliep, anders ging hij er aan zitten trekken als vermaak. Door het net zijn ze wel beschermd voor allerlei ongedierte. De transparante zijkanten zijn erg fijn voor de ventilatie en ook als je kindje er in speelt. Hij kan je dan goed in de gaten houden en jij kunt je kindje goed in de gaten houden.

Stevig bedje

Ons zoontje is erg bewegelijk en houd heel erg van klimmen. Doordat het bedje zo makkelijk inklapbaar is, is hij ook van flexibel materiaal gemaakt. Onze vraag voordat we het bedje gingen gebruiken was of het wel stevig genoeg zou zijn voor de acrobatische toeren van ons kindje. Het bedje is zeker erg stevig en kan veel hebben. Ons zoontje rende van de ene kant naar de andere kant zich laten vallen tegen de rand, maar het bedje houdt zich goed. Het is dus ook een heel degelijk en stevig bedje. We hebben het bedje gebruikt als bed in de tent, maar ook toen we aan het opbouwen gingen als soort van box/ speelplek. Hij is echt ideaal.

Conclusie

Ik wou dat we het camping badje eerder hadden ontdekt, want hij is erg makkelijk mee te nemen en voor veel situaties te gebruiken. Zowel door de afmeting  als het gewicht is hij goed mee te nemen in een volgepakte auto. Door de drie open klanten heel goed te ventileren in een warme omgeving en door de goede kwaliteit matras prima om een tijdje in te slapen op de camping. Als we eventueel een tweede kleine krijgen wordt dit bedje gelijk weer gebruikt. Alleen jammer is de niet herbruikbare verpakking van het zonnescherm.

Op de website van AeroMoov ( www.AeroMoov.com ) is te vinden waar het bedje te koop is. Dit is bij de meeste babywinkels wel het geval.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.