Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Samsung presenteert de autonome Gear S3

Samsung heeft, zoals verwacht, de derde generatie van haar Gear smartwatch gepresenteerd. De derde generatie is meer autonoom dan haar voorgangers door de aanwezigheid van GPS. Daarnaast is het toestel IP68 waterdicht.

Er komen twee uitvoeringen van de Samsung Gear S3. De Frontier en de Classic. Waar de Frontier een meer robuuste uitstraling heeft, is de Gear S3 Classic voorzien van een zeer verfijnde behuizing. Beide behuizingen zijn voorzien van zowel functieknoppen aan de zijkant als een draaibare ring om het display heen. Hoewel Samsung zelf een uitgebreide collectie horlogebandjes heeft, is de Gear S3 compatible met de 22mm standaard. Je kunt dus overal bandjes voor de Gear S3 kopen om het horloge op jouw stijl aan te passen.

De Gear S3 heeft een Always On Display dat 16 miljoen kleuren kan weergeven. Samsung heeft er een AMOLED scherm ingelegd zodat dit goed presteert in volle zon, maar toch energiezuinig is. Het display wordt beschermd met Corning Gorilla Glass SR+

Voor zakelijke gebruikers zal de Gear S3 voorzien zijn van Samsung Knox. Dezelfde technologie die ook in de smartphones zit. Zo kunnen zakelijke gebruikers op een veilige manier hun zakelijke- en privélevens scheiden op de Gear S3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.