Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Razer brengt Intel RealSense naar de massa met de Stargazer (Hands-On)

Als Razer een webcam gaat bouwen, gaan ze natuurlijk niet zomaar een webcam bouwen. Met de Stargazer ging Razer de samenwerking aan met Intel waardoor de Intel RealSense technologie ineens voor iedereen beschikbaar komt.

Intel RealSense is een technologie die nu vooral in moderne laptops zit. Deze zorgt ervoor dat je op Windows 10 kunt inloggen door gewoon even naar de camera te kijken. De camera is door de verschillende lenzen in staat om in 3D te scannen. Een beetje zoals Microsoft doet met haar Kinect.

De mogelijkheden die de RealSense hierdoor biedt zijn best interessant. Zo kan de camera onderscheid maken tussen voor- en achtergrond. De achtergrond kan keurig verwijderd en vervangen worden. Oké, tijdens de demo op de IFA had het systeem wat moeite met het afknippen van het beeld rondom de haren. Toch is het behoorlijk indrukwekkend.

razer-stargazer-ifa

Met behulp van gizichtsscans en gebarenscans is natuurlijk ook te gamen. Op de stand van Acer kregen we al een paar voorproefjes van wat het bedrijf met deze technologie voor ogen heeft. Zo is het mogelijk om jouw eigen gezicht te importeren in NBA2K16 en zo zelf als basketballer in het spel te verschijnen.

De Razer Stargazer kan opnemen op 1080p, maar wil je op 60 frames per seconde gaat streamen dan wordt de resolutie wel verlaagd naar 720p. Er zit een dubbele microfoon in om achtergrondruis zoveel mogelijk te onderdrukken.

Beschikbaarheid

De Razer Stargazer ligt vanaf 2 oktober in de winkel voor €169,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.