Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Philips komt met eerste OLED TV met Ambilight

Oké, een primeur claimen met een technologie die voor anderen niet beschikbaar is, is misschien niet heel moeilijk. Toch werden we verrast tijdens de persconferentie van Philips. Voor ons stond de eerste OLED met ambilight.

Als het gaat om de productie van OLED TV’s loopt Philips een beetje achter op bijvoorbeeld LG. Die fabrikant is al veel langer schermen met deze techniek aan het ontwikkelen. Het voordeel van OLED is dat de schermen de goede eigenschappen van de oude Plasma TV’s combineren met een energiezuinig display. Dat Philips zich nu in deze markt stort is het teken dat de techniek betaalbaar gaat worden. Philips is immers niet een merk dat een serie TV’s ontwikkeld voor de lucky few. Het bedrijf gaat doorgaans toch echt voor de massa.

De nieuwe 901F draait op Android en heeft een 4K OLED display. Deze wordt ondersteund door beeldverbeteraars als Philips’ Perfect Pixel Ultra HD Engine. Het scherm kan 10-bit HDR kleuren aan.

Qua geluid bevat de 901F een 30 Watt 6.1 audiosysteem. Een soundbar is wellicht helemaal niet nodig om er een goed geluid uit te krijgen. Om Android aan te drijven heeft Philips het display voorzien van een quad-core chipset. Ambilight is aan drie zeiden aanwezig en we mogen verwachten dat de TV ook met Philips Hue overweg kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.