Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Dit zijn de Huawei Nova en Nova Plus

Huawei heeft twee grote aankondigingen gedaan tijden de IFA. Het bedrijf lanceerde de Huawei Nova en de Huawei Nova Plus. Die laatste is minder van belang, want die komt zeker niet naar Nederland.

Huawei-Knuckle-Sense

Beide smartphones zijn meer gericht op de man dan op de vrouw. Dit bleek ook door de beautyblogger die op het podium mocht uitleggen hoe indrukwekkend de selfiecamera van het toestel was en dan met name de beautymodus waardoor ze er zelf beter uitzag dan de beroemdheden die ook op haar selfies verschijnen. Toch valt het allemaal wel mee.

Huawei-Nova-Vingerafdruk

Qua design

Je zou verwachten dat Huawei vooral in zou zetten op roze uitvoeringen, maar wees gerust. Wanneer je een niet-roze Nova pakt lijkt de achterkant echt sprekend op die van de Nexus 6P. De randen zijn alleen voor ronder en het 2.5d geslepen glas aan de voorkant draagt daar verder aan bij. De voorkant is qua afwerking ook niet bijzonder vrouwelijk. Wat mij betreft is de Huawei Nova heel unisex.

Huawei Nova Plus

Eerst in het kort het toestel dat we niet krijgen; de Nova Plus. Dit toestel heeft een 5,5 inch display met een Full HD resolutie. Huawei heeft er een Qualcomm Snapdragon 625 chipset ingelegd met een 2.0GHz octa-core processor en een Adreno 506 GPU. Dat laatste is vooral handig bij het spelen van games. De accu meet 3.340mAh. De camera heeft een resolutie van 16 megapixels.

Huawei-Nova-Duo-SIM

Huawei Nova

Maar nu het toestel dat naar Nederland komt. Dat is namelijk iets kleiner. Met 5 inch lever je toch een halve inch aan scherm in. Omdat de resolutie Full HD blijft, oogt het scherm wel wat scherper.

Onder de motorkap lijkt weinig verandering te zijn. Ook hier de Snapdragon 625 chipset met 3GB aan werkgeheugen. Je krijgt 32GB aan opslagruimte en de Adreno 506 GPU voor games.

Huawei-Nova

De camera is wel aangepast. De maximale resolutie achter meet 12 megapixels. Voor krijg je 8 megapixels voor selfies. De vingerafdruksensor is dezelfde die op de vorige week geïntroduceerde Honor 8 zit. Met 3D vingerafdrukherkenning en de mogelijkheid om hem als knop te gebruiken. Op dat toestel is mijn ervaring dat hij ook bloedsnel is.

De eerste indruk is positief. Het toestel voelt enorm fijn en licht aan. Natuurlijk draait de Emotion UI skin van Huawei erop. Hate it or love it is wat ik altijd hoor. Onder Android kun je natuurlijk altijd iets anders installeren. Wat wel heel fijn is, is de camera app die Huawei op het toestel zet. Deze heeft onder anderen de document modus waarmee we bovenstaande, rechte foto’s van de slides van de presentatie hebben gemaakt. Overigens zaten we met de Honor 8 in de zaal, dus die foto’s zijn niet met de Nova gemaakt. De functie is wel hetzelfde, dus het resultaat zeer waarschijnlijk ook. Iets dat ook erg interessant kan zijn voor studenten.

Na de IFA zal het toestel spoedig bij ons op kantoor arriveren. Je mag dus snel een review verwachten.

Beschikbaarheid

De Huawei Nova gaat €399 kosten. De Huawei Nova Plus zou €429 hebben gekost, maar zal dus niet in Nederland verschijnen. Mocht je er over denken om hem te importeren, let dan op. Het kan zijn dat hij niet de juiste frequenties bevat voor het Nederlandse mobiele netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.