Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Devolo introduceert nieuwe Z-Wave inbouwlijn

Tijdens de IFA zaten we even bij Devolo. Devolo is één van de eerste grote merken die een sterke focus op domotica en het open Z-Wave platform heeft gelegd. Tijdens de IFA presenteerde het bedrijf vol trots de eerste lijn inbouwcomponenten.

Devolo bouwde tot nu toe vooral opbouwschakelaars en sensoren. Net als vrijwel iedere speler in deze markt. Daarnaast gebruikte het lange tijd dezelfde ‘tooling’ die anderen gebruikten. Denk aan D-Link. Hierdoor zagen de producten er veelal hetzelfde uit. Met de nieuwe inbouwlijn laat Devolo toch echt zien groots in te zetten op deze nieuwe markt.

Het voordeel van het Z-Wave systeem is dat iedere deelnemer verplicht is om ook de sensoren, schakelaars en andere apparaten van andere deelnemers aal het platform te ondersteunen. Dit zien we ook terug in de nieuwe software die Devolo presenteerde. Hierin is het niet alleen mogelijk om Z-Wave producten van anderen toe te voegen, maar ook om enkele zeer bekende systemen toe te voegen. Denk aan de lampen van Philips Hue. Daarnaast kan iedereen die een beetje technisch is nu ook zelf HTTP opdrachten programmeren. Zo kun je bijvoorbeeld Sonos apparaten toevoegen.

Wil je meer weten over het domoticasysteem van Devolo? De komende weken lanceren we een uitgebreide serie reviews van het systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.