Arjan Olsder
Arjan Olsder

ZyXEL maakt de managed switch begrijpelijk (netwerkapparatuur)

Wil je een stabiel netwerk in huis om te streamen en te gamen of om jouw zakelijke avonturen te dekken, dan ga ja natuurlijk niet voor WiFi. Dan leg je gewoon meters en meters netwerkkabels. Dan is een goede netwerk switch toch ook al snel wenselijk en die zijn doorgaans managed. Met de GS1200 series heeft ZyXEL een nieuwe interface die het voor iedereen mogelijk maakt deze snel en simpel in te stellen.

ZyXEL-GS1200-Interface

De twee nieuwe switches van ZyXEL zijn gericht op kleine ondernemingen en thuisgebruikers die geen grote IT budgetten hebben om hun apparatuur in te stellen en te onderhouden. Hoewel de switches enorm veel mogelijkheden hebben, houdt een nieuwe grafische interface het geheel overzichtelijk.

De switches bevatten niet alleen POE ondersteuning, maar ook POE+. POE staat voor Power Over Ethernet en kan gebruikt worden om bijvoorbeeld beveiligingscamera’s en access points van stroom te voorzien zodat je hier zelf geen extra kabels voor hoeft te trekken. De netwerkkabel is in dat geval al genoeg. De GS-1200 series kan tot 30 Watt aan POE stroom leveren.

Hoewel de switches dus een flinke spanning kunnen leveren, zijn ze ook energiezuinig opgebouwd. Wanneer een UTP poort niet in gebruik is, zal de spanning op de poort verlaagd worden om zo het algehele stroomverbruik omlaag te brengen. De UTP poorten kunnen snelheden halen tot 1 gigabit per seconde.

Beschikbaarheid

De ZyXEL GS1200 series kent twee modellen. De GS11200-5HP beschikt over vijf UTP poorten. De GS1200-8HP over acht UTP poorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.