Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Onderzoek: Smart Home == Beveiliging

Hoe kijken wij Nederlanders tegen het Smart Home aan. Als we het onderzoek van D-Link mogen geloven staat Smart Home niet zozeer gelijk aan wooncomfort, maar voornamelijk aan beveiliging.

Terwijl we zelf druk aan het bouwen zijn aan Het Innovatieve Huis en daar volop met smart home producten bezig zijn, begint het onderwerp steeds meer te leven. Diverse merken, waaronder D-Link, spelen op de Smart Home markt in. Tijd voor D-Link om 8.500 consumenten te ondervragen over hoe zij tegen het Smart Home aankeken.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat 83% weet wat een Smart Home is en welke voordelen een Smart Home bieft. De voornaamste reden om een huis smart te maken is om het beter te beveiligen. De drie meest populaire producten zijn dan ook beveiligingscamera’s (23%), slimme stekkers (25%) en bewegingssensoren (14%).

In Nederland specifiek staat de slimme thermostaat vooraan. Niet vreemd. We zijn nog steeds één van de weinige landen in Europa waar je een Nest kunt kopen en Toon van Eneco is nog altijd marktleider. De nest protect en andere connected rookmelders lijken het ook goed te doen in Nederland. Waar 21% van de Nederlanders een slimme thermostaat in huis heeft, heeft 27% een slimme rookdetector. 19% gaf aan dit jaar nog over te gaan op een slimme thermostaat. Bovendien heeft 27% van de Nederlanders apparaten in huis om video te kunnen streamen tegenover een gemiddelde van 11% in Europa.

Wanneer het komt op het smart maken van een huis geeft meer dan de helft van de respondenten aan dat ze hun huis alleen via een smartphone willen kunnen aansturen. Geen gezeur dus met lastige PC interfaces. 39% vond de prijs van dit soort systemen een belangrijke factor in de aanschaf. Met andere woorden, de rest maakt een afweging op basis van kwaliteit. Dat D-Link dit onderzoek naar buiten brengt is niet vreemd. Het bedrijf is zelf een grote speler op het gebied van Smart Home apparaten en heeft een zeer breed assortiment.

Het onderzoek van D-Link vond plaats onder 8.500 deelnemers in België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.