Arjan Olsder
Arjan Olsder

iMan Victor is een smartphone gemaakt van liquid metal

Ook in de wereld van de luxe smartphones is vraag naar smartphones die niet snel kapot gaan. De iMan Victor uit China moet zo’n smartphone worden. De iMan Victor heeft hiervoor een behuizing van liquid metal.

Liquid Metal kennen we vooral van Apple. Die produceerde haar eerste simtools van het materiaal. Later volgden vele andere smartphonebouwers. De deal van Apple met Liquid Metal was non-exclusief.

Liquid Metal is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet vloeibaar. Het is een legering van metalen die een ijzersterk en roestvrij eindresultaat opleveren, maar wel te vervormen zijn bij verhitting. De metaalsoort is hierdoor vrij prijzig.

De iMan Victor krijgt een behuizing van Liquid Metal die het toestel meteen IP67 waterdicht maakt. Een onderdompeling zal het toestel dus gewoon overleven.

De iMan Victor draait op een MediaTek Helio P10 chipset. Deze bestaat uit een octa-core processor waarbij alle acht kernen op 2GHz draaien. Deze chipset bevat 3GB aan werkgeheugen en je krijgt 32GB aan opslagruimte. Het display meet 5 inch. De camera is een Sony IMX214 met een resolutie van 13 megapixel.

Beschikbaarheid

De iMan Victor is te koop via Chinese portals. De verkoopprijs zal rond de $249 liggen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.