Sonos Sub Wit
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

IFA Verwachtingen: Dag 0 – Geen Gigaset, wel Sonos en de Udoq

We zitten twee dagen voor de IFA, maar voor de journalistiek is dit een soort van dag 0. De dag dat het gros van de journalisten aankomt in Berlijn, wij dus ook. Vorig jaar greep Gigaset dit moment aan om met een dure persconferentie haar ME smartphones te laten zien. Die nooit in de verkoop zijn gegaan. Wat mogen we vandaag verwachten?

Eerlijk gezegd, niet zo heel veel. Eigenlijk zijn er maar twee lanceringen vandaag. De eerste is de Udoq, waar je later vanochtend al alles over leest. De Udoq is een nieuw laadstation dat flexibel is in te delen. Jij bepaalt wat je erin gaat zetten en Udoq levert de juiste lengte en onderdelen. Een nieuw, geniaal concept als je het mij vraagt.

En dan is er nog Sonos. Via een livestream. Om 10:00 am New York tijd, 16:00 hier in Berlijn, zal Sonos een nieuwe aankondiging doen. Het moet om een grootste aankondiging gaan als we het PR team mogen geloven. De kans is dan ook klein dat het alleen om de aankondiging van een witte Sub zal gaan. We verwachten een compleet nieuwe speaker of een overname van het bedrijf.

Dat laatste zou Sonos goed kunnen wapenen tegen opkomende concurrentie. Alle high-end speakermerken lanceren tegenwoordig multi-room speakers. Daarnaast zit het gros van de kleinere merken allemaal op het Qualcomm AllPlay systeem waardoor speakers van LG moeiteloos samenwerken met die van Lenco.

Hoe dan ook, GadgetGear.nl is erbij.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.