Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Fitbit introduceert de Charge 2 en Flex 2 wearables

Fitbit heeft vandaag, strak voor de IFA, twee nieuwe weareables aangekondigd. Het gaat om de nieuwe Flex 2 en de nieuwe Charge 2. Naast deze twee nieuwe activity trackers krijgt de Blaze een software update en krijgen zowel de Blaze als de Alta nieuwe designs.

Fitbit Flex 2

De Fitbit Flex 2 is eigenlijk een kern met sensoren en een accu die in verschillende covers geplaatst kan worden. Zo zijn er verschillende armbandjes, maar ook kettingen waaraan de slimme kern van de Fitbit Flex 2 gehangen kan worden. Hierdoor kun je altijd kiezen tussen net en sportief.

De Fitbit Fles 2 is waterdicht en mag mee het zwembad in. SmartTrack zorgt ervoor dat het bandje begrijpt welke sportieve oefeningen je uitvoert. Je kunt ook notificaties ontvangen en alarmen krijgen wanneer je te lang stilzit.

Fitbit-Flex-2

Fitbit Charge 2

De Charge 2 (boven afgebeeld) beschikt net als de Flex 2 over verwisselbare bandjes, maar kan heel veel meer. Het grote display kan in detail notificaties laten zien. Bijvoorbeeld wie jou belt. Hiervoor heeft Fitbit een OLED scherm in de Charge 2 gelegd. Achterop zit een PurePulse hartslagsensor. Deze kan bijhouden wat jouw hartslag is. Daarnaast begeleidt de Fitbit Charge je in ademhalingssessies en dat maakt mij erg nieuwsgierig.

Beschikbaarheid

De Fitbit Flex 2 en Fitbit Flex 2 zijn online al verkrijgbaar. Vanaf het najaar komen ze ook in reguliere gewone winkels te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.